Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ι. Δρέττα (Marketing Greece): Ο ρόλος των γυναικών στις ομάδες λήψης αποφάσεων

Η πρόεδρος της Marketing Greece και πρώην υπουργός Ιωάννα Δρέττα μιλά στο Euro2day.gr για τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στις ομάδες λήψης αποφάσεων. Τα στερεότυπα που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στις ομάδες λήψης αποφάσεων τονίζει η πρόεδρος της Marketing Greece και πρώην υπουργός Ιωάννα Δρέττα, μιλώντας στο Euro2day.gr.

«Έχει αποδειχτεί πλέον ότι οι καλύτερες αποφάσεις λαμβάνονται από ομάδες που έχουν ενσωματωμένη τη διαφορετικότητα, άρα και τη συμμετοχή των γυναικών» αναφέρει η κα Δρέττα, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει και γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον, αλλά παράλληλα υπάρχει προβληματισμός σχετικά με υπάρχοντα στερεότυπα που πρέπει να καταρριφθούν.

Θα πρέπει να συζητάμε τα θέματα αυτά, καθώς οι αλλαγές θα περάσουν μέσα από το δημόσιο διάλογο, με προϋπόθεση το χρόνο που απαιτείται προκειμένου αυτά να ενσωματωθούν στην κοινωνία, υποστηρίζει η πρόεδρος του Marketing Greece, τονίζοντας ωστόσο πως στην Ελλάδα εξακολουθούμε βρισκόμαστε πίσω σε σχέση με το εξωτερικό σε ότι αφορά την παρουσία των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, τόσο πίσω που συχνά δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v