Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς να διαλέγετε δημιουργικούς ανθρώπους

Ορισμένες ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τους δημιουργικούς ανθρώπους. Η ευελιξία στις νέες δομές και η ανεξαρτησία των απόψεων. Η πρωτοτυπία και η ανεκτικότητα απέναντι στην αμφισηνία και την αβεβαιότητα.

Πώς να διαλέγετε δημιουργικούς ανθρώπους

Προφανώς δεν υπάρχει κανένα εντελώς αξιόπιστο και κοινώς αποδεκτό μέτρο αξιολόγησης για την επιλογή δημιουργικών ανθρώπων.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια χαρακτηριστικά τα οποία έχουν βγει από την ίδια την εμπειρία και θα μπορούσαν να σάς βοηθήσουν πολύ να εντοπίσετε τέτοια πρόσωπα.

Οι δημιουργικοί άνθρωποι, λοιπόν, τείνουν να είναι:

*Ανεκτικοί: Ανέχονται την αμφιβολία, την αμφισημία και την αβεβαιότητα, γιατί έχουν μάθει να αποδίδουν καλύτερα σε ακαθόριστες καταστάσεις. Θέλουν να δημιουργούν τάξη από το χάος, απλότητα από την πολυπλοκότητα.

*Ανεξάρτητοι: Λίγο τους ενδιαφέρει να κάνουν καλή εντύπωση, διότι διαθέτουν ισχυρή αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση και, επιπλέον, έχουν εμπιστοσύνη στα δικά τους στάνταρντς.

*Παιχνιδιάρηδες: Τους αρέσει να παίζουν με ιδέες, να κάνουν χιούμορ. Μπορούν να μεταπηδούν εύκολα από την φαντασία στην πραγματικότητα.

*Πρωτότυποι: Δίνουν ασυνήθιστες απαντήσεις και ερμηνείες.

*Χειμαρρώδεις: Δημιουργούν σωρούς ιδεών και το κάνουν γρήγορα.

*Ευέλικτοι: Μετακινούνται εύκολα και γρήγορα από ένα σημείο αναφοράς σε άλλο, από μία δομή σε άλλη, από μία προσέγγιση σε άλλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v