Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tι μπορούν να διδαχθούν οι managers από διάσημα πρόσωπα

Συμβουλές από γνωστούς και επιτυχημένους ανθρώπους των τεχνών, των επιχειρήσεων αλλά και της πολιτικής που μπορούν να φανούν χρήσιμες σε στελέχη επιχειρήσεων. Οι ρήσεις για την καινοτομία, τις νέες ιδέες αλλά και την εργασία.

Tι μπορούν να διδαχθούν οι managers από διάσημα πρόσωπα

Mερικές ρήσεις - συμβουλές από επιτυχημένους ανθρώπους για τις ευκαιρίες, την εργασία και τις νέες ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν τα στελέχη των επιχειρήσεων.

-«Να σέβεσαι το όνομά σου, γιατί θα μείνει μαζί σου περισσότερο καιρό απ’ όσο ένα μεγάλο απόθεμα χρυσού» (Τα Απόκρυφα, Εκκλησιαστικός 4:12)

-«Αν ό,τι κάνεις το κάνεις μόνο και μόνο για το χρήμα, δεν επιτυγχάνεις» (Μπάρι Χερν, διαφημιστής)

-«Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα για την επιχειρηματική δράση. Σε μία κοινωνία που έχει γίνει κατά κύριο λόγο αστική και προαστιακή, χρειαζόμαστε μία μορφή οργάνωσης της εργασίας και μία εργασιακή ηθική η οποία θα προσφέρει στους άντρες και στις γυναίκες μια κάποια προοπτική, μια κάποια αξιοπρέπεια και ελευθερία –και όχι απλώς την επιβίωση» (Τζωρτζ Κοντέηνερ, Βρεταννός βιομήχανος χάρτου)

-«Και το κακό είναι ότι, αν δεν διακινδυνεύεις τίποτα, διακινδυνεύεις ακόμα περισσότερο» (Έρρικα Τζονγκ, συγγραφέας)

-«Αν δεν αρπάξεις μια ευκαιρία, είναι ήδη πολύ αργά» (Σερ Τζέϊμς Γκολντσμιθ, ιδρυτής βιομηχανικών, εμπορικών και χρηματιστηριακών επιχειρήσεων)

-«Ο σοφός και ικανός άνθρωπος δημιουργεί πολύ περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που τού προσφέρονται» (Φράνσις Μπαίηκον, φιλόσοφος)

-«Η εργασία είναι η τροφή της ψυχής. Αυτή είναι που εξαφανίζει την κατάθλιψη και μάς προσφέρει ευτυχία και υγεία. Αν μισείτε την εργασία που κάνετε για στενά οικονομικούς λόγους, τότε βρείτε ένα χόμπυ που θα μπορούσε αύριο να αποβεί προσοδοφόρο. Η πραγματική ελευθερία ανήκει στον άνθρωπο που ζει από την εργασία του και, εντέλει, εργαζόμενος κάνει αυτό που θέλει» (Ρ.Γ. Κόλλινγουντ, συγγραφέας)

-«Είναι βαθειά μου πεποίθηση ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα που ανεβαίνουν στην ιεραρχία μιας εταιρείας πρέπει να δικαιολογούν την θέση τους κάθε μέρα που περνάει. Πρέπει επίσης να βρίσκονται σε κατάσταση μονίμου άγχους, να αισθάνονται εκείνο το υγιές άγχος που μάς κάνει να απορρίπτουμε την αυταρέσκεια» (Ζακ Μεζονρούζ, πρώην αντιπρόεδρος ΙΒΜ)

-«Αντίθετα από ό,τι λέει το κλισέ, οι πραγματικά καλοί άνθρωποι τις περισσότερες φορές κατακτούν την επιτυχία» (Μάλκολμ Φορμπς, εκδότης)

-«Η ποιότητα της ζωής ενός ατόμου είναι ευθέως ανάλογη με την επιμονή του να διαπρέψει, άσχετα με το ποιον τομέα δράσης έχει επιλέξει» (Βίνσεντ Τ. Λόμπαρντ)

-«Πιστεύω ότι υπάρχει ένας πάγιος νόμος στις επιχειρήσεις: ότι τα λόγια είναι λόγια, οι εξηγήσεις είναι εξηγήσεις, οι υποσχέσεις είναι υποσχέσεις –και μόνον η επίδοση είναι η πραγματικότητα» (Χάρολντ Τζένιν, γεν. 1910, πρώην γενικός διευθυντής της Telephone & Telegraph Company)

-«Τα μόνα όρια είναι, όπως πάντα, τα όρια του οράματος» (Τζέϊμς Μπρότον)

-«Κάθε πρόβλημα εμπεριέχει μία τόσο μεγάλη ευκαιρία, ώστε κυριολεκτικά το πρόβλημα εκμηδενίζεται. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες σημειώθηκαν από ανθρώπους που αναγνώρισαν ένα πρόβλημα και το μετέτρεψαν σε ευκαιρία» (Τζόζεφ Σούγκαρμαν)

-«Γιατί πέτυχα; Μα διότι είμαι υπερκινητικός και ταραξίας. Και όπως όλοι οι υπερκινητικοί και ταραξίες τρελλαίνονται για αλλαγές, αυτό έκανα κι εγώ στην επιχειρηματική μου σταδιοδρομία» (Σερ Ραλφ Χόμπερν, 1929- , πρώην πρόεδρος του Βρεταννικού Συμβουλίου Μόδας)

-«Υπάρχουν άνθρωποι που όλη η δύναμή τους προέρχεται από τα λεπτά που δάνεισαν. Υπάρχουν όμως άλλοι που όλη τους η δύναμη βρίσκεται στα λεπτά που οφείλουν» (Αύγουστος Ντειέφ)

-«Τί είναι χρεωκοπία πατέρα, ρωτάει ένας νεαρός. Χρεωκοπία, παιδί μου, είναι όταν οι δανειστές σού βουτάνε το σακάκι, ενώ εσύ έχεις τα χρήματα στην πίσω τσέπη του παντελονιού σου» (Τριστάν Μπερνάρ)

-«Η ζωή είναι άσχημα φτιαγμένη. Αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη χρημάτων είναι πάντα εκείνοι που έχουν τα πιο λίγα» (Αλφ. Αλλαί)

-«Όταν ήμουν νέος πίστευα πως στην ζωή το πιο σπουδαίο πράγμα είναι το χρήμα. Τώρα που είμαι γέρος, το ξέρω» (Όσκαρ Ουάϊλντ)

-«Το χρήμα είναι το φρούτο του κακού τόσο συχνά όσο είναι και η ρίζα του» (Φιελντιν)

-«Υπάρχει μία κατηγορία ατόμων που σκέπτονται το χρήμα πιο πολύ από ό,τι το σκέπτονται οι πλούσιοι. Και αυτή είναι η κατηγορία των φτωχών» (Όσκαρ Ουάϊλντ)

-«Η πιστωτική κάρτα είναι το χρήμα των φτωχών» (Μωρίς Αλλαί, Γάλλος νομπελίστας οικονομολόγος)

-«Το μυστικό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, αλλά και των επιτυχημένων επιχειρήσεων, είναι να ξέρουν κάτι που δεν το ξέρει κανείς άλλος» (Αριστοτέλης Ωνάσης)

-«Αν το χρήμα δεν κάνει την ευτυχία, δώστε τό μου» (Ιούλιος Ρενάρ)

-«Πρέπει να ατενίζουμε το χρήμα αφ’ υψηλού, αλλά δεν πρέπει να το χάνουμε από τα μάτια μας» (Αντρέ Πρεβώ)

-«Ο Θεός βασιλεύει στον ουρανό και το χρήμα στην γη» (γερμανική παροιμία)

-«Το χρήμα είναι ένα ώριμο φρούτο» (αγγλική παροιμία)

-«Ανακάλυψη είναι η ικανότητα να βλέπετε το ίδιο πράγμα με άλλους και να σκέπτεσθε κάτι διαφορετικό. Ο πρώτος που κοίταξε τα πεταγμένα ροκανίδια και σκέφθηκε “πεπιεσμένο κούτσουρο για φωτιά”, είχε αυτή την ικανότητα» (Σίλβιο Μπερλουσκόνι).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v