Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κλειδιά» για γρήγορη επιτυχία στην καριέρα

Εκείνο που χρειάζεστε κυρίως είναι να βρείτε το κατάλληλο «κλειδί» –άτομο ή προϊόν, ιδέα ή υπηρεσία– που θα σάς βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Ποια λάθη να πρέπει να αποφύγετε.

«Κλειδιά» για γρήγορη επιτυχία στην καριέρα

Μήπως πιστεύετε ότι η επιτυχία της σταδιοδρομίας σας εξαρτάται κυρίως από τις προσπάθειές σας, την πίστη στον εαυτό σας και την εποικοδομητική σκέψη; Αν το πιστεύετε, τότε ποντάρετε σε λάθος άλογο!

Οι καιροί έχουν αλλάξει και δύσκολα θα προχωρήσετε αν βασίζεστε σε παραδοσιακές αξίες.

Εκείνο που χρειάζεστε κυρίως είναι να βρείτε το κατάλληλο «κλειδί» –άτομο ή προϊόν, ιδέα ή υπηρεσία– που θα σάς βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

*Για να είστε επιτυχημένος σήμερα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας προϊόν, όχι εργαζόμενο.

*Μάθετε πώς να προσελκύετε την προσοχή των ανώτερων στελεχών. Το κόλπο: φροντίστε να κάνετε εξαιρετικές παρουσιάσεις.

*Προσδεθείτε στο πιο ορατό και εντυπωσιακό νέο προϊόν το οποίο σχεδιάζει να λανσάρει η εταιρεία σας.

*Μάθετε πώς να είστε «πολιτικός». Φροντίστε να μαθαίνουν όλοι πόσο καλά κάνετε την δουλειά σας. Οι ικανότητές σας στην δουλειά δεν έχουν τόση σημασία όσο οι «πολιτικές» ικανότητές σας.

*Προσπαθήστε να πάτε σε μιαν εταιρεία που βρίσκεται στις πρώτες φάσεις του εταιρικού κύκλου ζωής. Αν πάτε σε μία ήδη μεγάλη και καθιερωμένη, μικραίνουν οι πιθανότητες να συμπεριληφθείτε στο κύκλο των κερδισμένων.

*Μία ιδέα μπορεί να σάς οδηγήσει στην κορυφή γρηγορότερα από ο,τιδήποτε άλλο. Αλλά πρέπει να είστε πρόθυμος να διακινδυνεύετε και να κάμπτετε την αντίσταση.

*Ένα κοινό και πολύ συνηθισμένο λάθος στον τρόπο με τον οποίο κάνετε το μάρκετινγκ του εαυτού σας είναι η πεισματική επιδίωξη ενός προσωπικού στόχου χωρίς να αντιλαμβάνεσθε τις άλλες δυνατότητες που ενδεχομένως αναπτύσσονται στην διαδρομή.

*Όταν θα έχετε γίνει επιτυχημένος, μην πέσετε στην παγίδα της επιτυχίας. Συχνά, οι επιτυχημένοι άνθρωποι υποθέτουν ότι η καλή τους τύχη οφείλεται 100% στις δικές τους προσπάθειες και τείνουν να αποδίδουν ήσσονα σημασία στις περιστάσεις, στην τύχη, στην χρονική στιγμή, στους άλλους. Το άλογο που τούς οδήγησε στην κορυφή εξαφανίζεται μέσα σε ένα σύννεφο εγωκεντρισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v