Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O manager, η απώλεια εργασίας και ο... αυτοσεβασμός

Από την αυτοεκτίμησή σας μπορεί να εξαρτηθεί το αν θα βρείτε δουλειά. Είναι ευκολότερο να αναζητήσετε εργασία με ενθουσιασμό, όταν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας και άνετοι με τον εαυτό σας.

O manager, η απώλεια εργασίας και ο... αυτοσεβασμός

Η αναζήτηση εργασίας βάζει σε δοκιμασία τον αυτοσεβασμό του καθενός μας. Γι’ αυτό, η μέθοδος που προτείνει η Carla Krystin Andrade, γνωστή ψυχολόγος-νευρολόγος, αρχίζει με τον εσωτερικό εαυτό μας και το τί πιστεύουμε γι’ αυτόν σε συνάρτηση με τις ικανότητές μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως προκύπτει από πολλές εμπειρικές έρευνες, η αυτοεκτίμηση είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα ενός κυνηγού εργασίας.

Η αναζήτηση εργασίας επηρεάζεται άμεσα από το πώς νοιώθετε για τον εαυτό σας.

Η αυτοεκτίμησή σας επηρεάζει:

*τους στόχους και τα κριτήριά σας,
*την διεκδικητικότητά σας,
*την γλώσσα του σώματος,
*τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες,
*την επιμονή σας όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα,
*την απόδοσή σας υπό συνθήκες πίεσης,
*την ικανοποίηση που νοιώθετε για την απόδοσή σας,
*την αισιοδοξία για το αν θα βρείτε δουλειά.

Όταν ο αυτοσεβασμός σας είναι μεγάλος, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε δουλειά. Είναι ευκολότερο να ψάξετε για δουλειά με ενθουσιασμό, όταν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας και άνετοι με τον εαυτό σας. Οι υποψήφιοι εργοδότες εκτιμούν την θετική σας στάση.

Αυτό δεν ισχύει όταν ο αυτοσεβασμός σας είναι μικρός. Αν δεν πιστεύετε ότι αξίζετε και έχετε τα προσόντα για μια καλή δουλειά, ο τόνος των επιστολών, των βιογραφικών, των τηλεφωνημάτων και των συνεντεύξεων που δίνετε προδίδει αβεβαιότητα.

Και η τελευταία μπορεί τελικά να αποβεί μοιραία για κάποιον που δεν έχει φροντίσει να τονώσει την αυτοεκτίμησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v