Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O χρυσός κανόνας των managers στη... μάχη με την καθημερινότητα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην αποτελματώνουν ένα στέλεχος τα «ασήμαντα» των άλλων είναι η δραστική μείωση των συσκέψεων που πραγματοποιούνται.

O χρυσός κανόνας των managers στη... μάχη με την καθημερινότητα

Δεν κερδίζετε πολλά πολεμώντας ανεμόμυλους. Όταν είμαστε απορροφημένοι από τις λεπτομέρειες, μας προσπερνούν πολύ σημαντικά θέματα. Μην αφήνετε τα καθημερινά ασήμαντα των άλλων να γίνουν δικά σας και χάνετε την ουσία.

Δοκιμάστε τις παρακάτω συστάσεις:

*Αλλάξτε τη νοοτροπία τους. Αναγνωρίστε τις ανησυχίες. Δείξτε συμπόνοια. Δείξτε υπομονή. Παραμείνετε ήρεμοι αλλά αποφασιστικοί.

*Αλλάξτε την κατάσταση. Παρουσιάστε νέες επιλογές: «Ας δοκιμάσουμε αυτό και ας δούμε τι θα γίνει», ή «αυτό ήταν καλύτερο στο παρελθόν, ας το ξαναδοκιμάσουμε»

*Αλλάξτε τον εαυτό σας. Αποτραβηχτείτε από την κατάσταση αρκετά, ώστε να αναρωτηθείτε αν αξίζει όλη αυτή η προσοχή σας σε αυτήν. Αν όχι, απορρίψτε την.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μη σας αποτελματώνουν τα ασήμαντα των άλλων είναι η δραστική μείωση των συσκέψεων. Οι περισσότερες συσκέψεις μπορούν να αντικατασταθούν από ένα καλογραμμένο ενημερωτικό σημείωμα, ένα φαξ ή ένα email σε κάποιο άτομο, που θα είναι ο τελικός λήπτης της απόφασης. Αν αυτό το άτομο αποφασίσει ότι θα ήταν χρήσιμο να έχει επιπλέον στοιχεία από τους άλλους, θα τα ζητήσει.

Τέλος, αν θέλετε να ξεπεράσετε ένα μεγάλο πρόβλημα, τότε σπάστε το σε μικρότερα μέρη. Όπως θα έλεγε και ο Χένρι Φορντ, «τίποτα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν το χωρίσετε σε μικρές δουλειές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v