Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς η διαφωνία μπορεί να γίνει bοnus για την εταιρεία

Η διαφωνία πρέπει να ενθαρρύνεται στο εσωτερικό της εταιρείας, διότι μέσα από αυτήν μπορούν να ξεπηδήσουν δημιουργικές προτάσεις, που τελικά θα αποφέρουν οφέλη στην επιχείρηση.

Πώς η διαφωνία μπορεί να γίνει bοnus για την εταιρεία

Για να βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται την άνεση να διαφωνήσουν με άλλους, καθιερώστε κλίμα που να επιτρέπει και να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να δίνουν διαφορετικές γνώμες:

*Εξηγήστε ότι η διαφωνία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ενός προβλήματος και να οδηγήσει στη λήψη καλύτερων αποφάσεων.

*Δώστε σε όλους να καταλάβουν ότι όλες οι γνώμες είναι σεβαστές, στο μέτρο που λαμβάνουν υπόψη τους τα αντικειμενικά δεδομένα.

*Δείξτε σε όλους ότι θέλετε τις ιδέες τους και ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να λέει τι πιστεύει ότι θα βελτιώσει την εταιρεία.

*Δημιουργήστε χώρο για την κατανόηση των αδυναμιών των άλλων. Μπορεί να μην είναι όλοι ξεφτέρια στην κατανόηση και στον χειρισμό των αριθμών και των στατιστικών, αλλά το πάθος τους για μια ιδέα πρέπει να ενθαρρύνεται.

*Θυμίστε σε όλους ότι μία διαφωνία για ένα προϊόν, μία υπηρεσία ή μία τεχνική δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις σχέσεις μέσα στην εταιρεία μετά τη λήξη της σύσκεψης.

Από πρακτικής πλευράς, αυτά που προηγούνται αποτελούν ένα από τα μυστικά επιτυχίας μεγάλων εταιρειών όπως π.χ. η Microsoft.

Η διαφωνία ενθαρρύνεται στο εσωτερικό της εταιρείας, διότι πιστεύεται ότι μέσα από αυτήν μπορούν να ξεπηδήσουν δημιουργικές προτάσεις, που τελικά θα αποφέρουν οφέλη στην επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v