Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο εκσυγχρονισμός και η αντίσταση των στελεχών στις αλλαγές

Ο δημιουργικός οραματισμός πρέπει να συμπληρώσει την διοίκηση μέσω στόχων. O manager δεν μπορεί να περιμένει οι άλλοι να κάνουν πολλά πράγματα, αν δεν ενθουσιαστούν.

Ο εκσυγχρονισμός και η αντίσταση των στελεχών στις αλλαγές

Αν υπάρχει ελπίδα επιτυχίας κάθε εκσυγχρονιστικού προγράμματος, αυτή βρίσκεται στην αρμονία παρέμβασης στα δύο σκέλη: α) Στρατηγική και Στόχοι (ΤΙ), β) Κλίμα (ΠΩΣ).

Συχνά γίνονται σοβαρά βήματα μόνον στο πρώτο σκέλος. Είναι όμως απαραίτητο να δει κανείς και το τί γίνεται μέσα στα οργανωτικά «κουτάκια». Τί είδους ατμόσφαιρα επικρατεί;

Οι συνάδελφοι είναι δραστηριοποιημένοι; Αποτελούν μέρος μιας ομάδας ή είναι παθητικοί παρατηρητές που βλέπουν το παιχνίδι από την εξέδρα; Ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύουν; Ρίχνουν λάδι ή άμμο μέσα στην μηχανή; Ποια είναι η εσωτερική ιδεολογία της επιχείρησης; Όλα ξεκινούν από την ανάλυση και την διάγνωση της κατάστασης. Αυτό είναι σημαντικό σημείο εκκίνησης. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να ξοδεύεται πολύς χρόνος με το «ξύσιμο του εδάφους», που μπορεί να καταλήξει στην αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων ή σε άσκηση επί χάρτου.

Ένα θετικότερο ξεκίνημα συμβαίνει όταν διοικούντες και προσωπικό μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον, μαζί με ένα αίσθημα ότι ανήκουν στην ίδια ομάδα. Το όραμα είναι ένα ταξίδι από το γνωστό στο άγνωστο. Πώς θέλουμε να είμαστε π.χ. σε πέντε χρόνια; Δεν πρόκειται μόνον για διοίκηση μέσων στόχων, αλλά και για ερεθισμό της φαντασίας και της διαίσθησης. Όλοι έχουν περισσότερο δυναμικό απ’ ό,τι χρησιμοποιούν κάτω από κανονικές συνθήκες.

Χρειάζεται να απελευθερωθούν αυτές οι κρυμμένες δυνάμεις σε μία ενότητα μυαλού και καρδιάς για το ενεργό χτίσιμο του μέλλοντος και όχι απλής πρόβλεψής του.

Ο δημιουργικός οραματισμός πρέπει να συμπληρώσει την διοίκηση μέσω στόχων. Μην περιμένετε οι άλλοι να κάνουν πολλά πράγματα, αν δεν ενθουσιαστούν.

Αρα επιτυχία στον εκσυγχρονισμό = Στόχοι μέσω στρατηγικής + Κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v