Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όταν έρχεται η κρίση για την επιχείρηση

Γιατί ο manager πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο. Η αναζήτηση βοήθειας και η σκέψη πριν τις αποφάσεις. Αναγκαία η αντίδραση με δυναμικότητα.

Όταν έρχεται η κρίση για την επιχείρηση

Οι μάχες κερδίζονται μόνον από αυτούς που δεν σκέπτονται την ήττα. Τί μπορείτε να κάνετε όταν η κρίση χτυπά; Ανεξάρτητα αν είναι μία επαγγελματική καταστροφή ή μία πιο προσωπική συμφορά, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να αντιδράσει ήρεμα και αποφασιστικά σε οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετωπίζετε.

Ακολουθούν μερικές οδηγίες.

*Προετοιμαστείτε για το χειρότερο, παρόλο που εύχεστε για το καλύτερο. Προσπαθήστε να είστε προνοητικοί. Οραματιζόμενοι τα χειρότερα σενάρια, θα σας βοηθήσει να κρατηθείτε στα πόδια σας ακόμα και σε περιπτώσεις κρίσεων που ξεσπούν εκεί που δεν το περιμένατε.

*Σκεφθείτε πριν δράσετε. Αντισταθείτε στον πειρασμό να μπλέκεστε σε δραστηριότητες πριν να ελέγξετε διερευνητικά την κατάσταση. Ακόμα και στις πιο φρικτές καταστάσεις, μπορείτε να βρείτε τον χρόνο να εξετάσετε τα πράγματα πριν αποφασίσετε για το τί θα κάνετε.

*Αντιδράστε με δυναμικότητα. Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την κρίση με μισή καρδιά. Οι ειδικοί συγκρίνουν με την κίνηση σε έναν ταχείας κυκλοφορίας αυτοκινητόδρομο: προσεγγίστε αρκετά αργά και μετά επιταχύνετε με σταθερότητα, για να μπείτε στην λωρίδα κυκλοφορίας με ασφάλεια.

*Ζητήστε βοήθεια. Θα εξασθενίσετε τον εαυτό σας πνευματικά και συναισθηματικά, εάν προσπαθήσετε να χειριστείτε το πρόβλημα μόνος σας. Καλέστε τα άτομα τα οποία είναι πιο έμπειρα από εσάς, πριν η κατάσταση σας ξεφύγει και βρεθείτε εκτός ελέγχου.

*Δείτε ολόκληρη την εικόνα. Οι πληροφορίες είναι σημαντικές, αλλά μην προσκολλάτε το μυαλό σας σε λεπτομέρειες και ξεχνάτε όλα τα θέματα τα οποία θέλουν την προσοχή σας.

*Πείτε την αλήθεια. Με το να αρνηθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα, τελικά θα σάς στοιχίσει σε χρόνο και αξιοπιστία. Εάν δεν γνωρίζετε τί να κάνετε πείτε το και δοκιμάστε να βρείτε λύση. Μην βάζετε το κεφάλι στην άμμο.

*Δείτε πέρα από την κρίση. Μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά κάποιες φορές ένα πρόβλημα είναι μία καλυμμένη ευκαιρία που έχετε παραβλέψει. Κρατείστε το μυαλό σας ανοιχτό σε νέες ιδέες και πιθανότητες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v