Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά κανόνες για τους managers

Γενικές φιλοσοφικές ιδέες και αρχές που θα βοηθήσουν τον επικεφαλής μιας εταιρείας. Γιατί έχει σημασία να σκέφτεται θετικά και να μη μιμείται τους άλλους.

Επτά κανόνες για τους managers

Επτά τρόποι σκέψης που θα σας φέρουν τη γαλήνη και την ευτυχία.

Κανόνας 1: Να σκέφτεστε θετικά και να φέρεστε χαρούμενα, γιατί «τη ζωή μας δεν την καθορίζουν οι καταστάσεις, αλλά η άποψη που έχουμε γι’ αυτές».

Κανόνας 2: Να μην προσπαθείτε να εκδικηθείτε τους εχθρούς σας, γιατί, αν το κάνετε, θα πληγώσετε τον εαυτό σας πολύ περισσότερο από αυτούς. Ακολουθήστε το παράδειγμα του στρατηγού Αϊζενχάουερ: μη χαραμίζετε ούτε λεπτό για να σκεφθείτε ανθρώπους που δεν τους συμπαθείτε.

Κανόνας 3: α) Αντί να οργίζεστε από την αγνωμοσύνη των άλλων, πρέπει να την περιμένετε. Να θυμάστε ότι ο Χριστός βοήθησε δέκα λεπρούς μέσα σε μία ημέρα και μόνον ένας Τον ευχαρίστησε. Γιατί να περιμένετε περισσότερη ευγνωμοσύνη από όση δέχθηκε ο Χριστός; β) Να θυμάστε ότι ο μοναδικός τρόπος να βρείτε την ευτυχία είναι να προσφέρετε απλώς και μόνο για την ευχαρίστηση που νιώθετε γ) Να θυμάστε ότι η ευγνωμοσύνη είναι κάτι που μαθαίνεται. Αν λοιπόν θέλετε τα παιδιά σας να δείχνουν ευγνωμοσύνη, πρέπει να τους εμφυσήσετε αυτή την αρετή.

Κανόνας 4: Απαριθμείτε τα πλούτη σας -και όχι τα βάσανά σας.

Κανόνας 5: Είναι καλύτερα να μη μιμείστε τους άλλους. Ανακαλύψτε τον εαυτό σας και γίνετε ο εαυτός σας.

Κανόνας 6: Όταν η μοίρα σάς δίνει ένα λεμόνι, προσπαθήστε να φτιάξετε μία λεμονάδα.

Κανόνας 7: Ξεχάστε τη δική σας δυστυχία, προσπαθώντας να χαρίσετε λίγη ευτυχία στους άλλους. Όταν είσαι καλός με τους άλλους, είσαι καλύτερος με τον εαυτό σου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v