Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απόλυση και πώς πρέπει να την διαχειριστεί ο μάνατζερ

Αν ο manager έχει πραγματικούς λόγους για την απόλυση κάποιου και τους παρουσιάσει με ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες, τότε ο απολυόμενος δέχεται συνήθως την μοίρα του με αξιοπρέπεια.

Η απόλυση και πώς πρέπει να την διαχειριστεί ο μάνατζερ

Ένα είναι σίγουρο. Μία από τις πιο δυσάρεστες δουλειές στις επιχειρήσεις είναι να απολύσεις κάποιον. Αν όμως καταφέρεις να χειριστείς το θέμα αυτό σωστά, τότε το μεγαλύτερο μέρος της πικρίας από αυτή την δυσάρεστη εμπειρία μπορεί ίσως να αποφευχθεί.

Αν έχεις πραγματικούς λόγους για την απόλυση κάποιου και τού παρουσιάσεις τους λόγους αυτούς με ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες, ο απολυόμενος δέχεται συνήθως την μοίρα του με αξιοπρέπεια. Στην πραγματικότητα, είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι δέχονται την απόλυσή τους με ανακούφιση μάλλον, παρά με πικρία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται σε λάθος θέση το γνωρίζουν καλά.

Αν καταφέρεις να απολύσεις έναν τέτοιον άνθρωπο χωρίς να πληγώσεις τον εγωισμό του, συμβουλεύοντάς τον συγχρόνως πώς να αξιοποιήσει σωστά τις ικανότητές του, υπάρχει πιθανότητα να κάνεις έναν φίλο αντί για εχθρό.

Αργότερα, όταν συναντηθείτε τυχαία στην επιχειρηματική ζωή, ίσως σε ευχαριστήσει γι αυτή την οδυνηρή επέμβαση που είχες κάνει στην καριέρα του.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v