Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ησυχία! Οι διαπλεκόμενοι... διαβουλεύονται

Και ξαφνικά... ησυχία! Κανείς δεν κατηγορεί κανέναν! Το κανάλι δεν επιτίθεται στον ”κομιστή”. Ο ”κομιστής” δεν ασχολείται με τον ”εκδότη”. Ο ”δημοσιογράφος” έπαψε να σταυρώνει τον ”κομιστή”. Και γίναμε όλοι ξανά ”μια ωραία ατμόσφαιρα”. Γράφει ο Πάτροκλος Κουδούνης.

Ησυχία! Οι διαπλεκόμενοι... διαβουλεύονται
του Πάτροκλου Κουδούνη

Και ξαφνικά... ησυχία! Κανείς δεν κατηγορεί κανέναν! Το κανάλι δεν επιτίθεται στον ”κομιστή”. Ο ”κομιστής” δεν ασχολείται με τον ”εκδότη”. Ο ”δημοσιογράφος” έπαψε να σταυρώνει τον ”κομιστή”. Και γίναμε όλοι ξανά ”μια ωραία ατμόσφαιρα”.

Προφανώς η παλιοπαρέα συνειδητοποίησε ότι οι ενδοσυντεχνιακές μάχες δεν ωφελούν κανέναν. Και ως εκ τούτου ξεκίνησε το ”μεγάλο παζάρι”. Αυτό σημαίνει ότι άρχισαν τα ραντεβού για να ξαναμοιράσουν την πίτα.

Αποκορύφωμα των εξελίξεων φέρεται να ήταν η μυστική συνάντηση που είχε παράγων της εφημερίδας ”ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” με μεγαλοπαράγοντα του ”καναλιού”.

Τα ακριβώς διαμειφθέντα δεν τα γνωρίζω. Τολμώ, παρ’ όλα αυτά, να εικάσω ποιος έτεινε πρώτος τη χείρα του (με σκοπό τη χειραψία φυσικά). Μπορώ επίσης να συμπεράνω ότι προς το παρόν μάλλον εσυμφωνήθη εκεχειρία.

Όλα αυτά, αγαπητοί μου, έχουν κάποια λογική. Από τη μία είδαν οι άνθρωποι ότι, επί του παρόντος, κανείς δεν μπορεί να καταγάγει νίκη αν τούτη δεν είναι πύρρειος. Από την άλλη, αδυνατούν να προβλέψουν (ή να σχεδιάσουν) μετά βεβαιότητος πού μας οδηγεί η αποδυνάμωση του δικομματισμού.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δύο μεγάλοι κινούνται πέριξ του 30% και οι δύο μικρότεροι πλησιάζουν το 9%. Το ”πρωτάθλημα” λοιπόν αποκτά νέο ενδιαφέρον, με τους μικρούς να δύνανται να παίξουν μεγάλη μπάλα. Οφείλουν λοιπόν και οι ”παράγοντες” να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους μέσα σε περιβάλλον ηρεμίας.

Ο λαός όμως δεν εκτιμά τις ανακωχές. Φάνηκε αμέσως από τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Τα νούμερα δεν δημοσιεύτηκαν ακόμη, αλλά οι πράκτορές μου με πληροφόρησαν ότι οι απώλειες μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες φύλλων.

Δεν είναι φοβερό; H δύναμή τους είναι ευθέως ανάλογη του ”κανιβαλισμού” τους!

Το timing βέβαια είναι τέλειο, διότι υπάρχει πληθώρα θεμάτων που χρήζουν δημοσιογραφικής κάλυψης. Αλλά και να μην υπήρχαν, εύκολα δημιουργούνται.

Σκεφτείτε δε ότι έπειτα από πορεία που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή, στην οποία επιτέθηκε ομάδα αντιεξουσιαστών τους οποίους έκανε μαύρους η αστυνομία, το κανάλι επέλεξε να μας δείξει σκηνές με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους που βοηθούσαν μια μητέρα να ανεβάσει το καρότσι με το μωρό πάνω στο πεζοδρόμιο!

Έτσι δημιουργούνται οι εντυπώσεις. Σώνει και καλά να φταίει το κράτος, ρε παιδί μου. Αυτός ο ύπουλος κατασταλτικός μηχανισμός που είτε θα είναι άχρηστος γιατί δεν πατάσσει, είτε θα είναι φασιστογενής γιατί βαράει πολύ!

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν ηγέτες αναστήματος Πούτιν, παραδείγματος χάριν. Δεν υπερβάλλω και εννοώ απολύτως αυτό που γράφω. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τολμηροί (και δίκαιοι) δημόσιοι άνδρες, η γενικότερη πρόοδός μας θα είναι εφήμερη και πλασματική.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Δημοσθένους, γνωστός ρήτωρ, Αισχίνης (390-314 π.Χ.) είχε πει ότι ”οι νέοι δεν εκπαιδεύονται μόνο με τη σωματική αγωγή, τα σχολεία ή τη μουσική, αλλά πιο αποτελεσματικά με τα παραδείγματα των δημοσίων ανδρών”.

Αν ισχύει αυτό, βλέπω ένα μέλλον γεμάτο ερωτιάρηδες και μιζαδόρους... νέους.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v