SPECIALS / ΑΠΟΨΕΙΣ

 
| Share |

To deal του OTE, o "Τζέρι" και ο… Κούγιας!









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

του Πάτροκλου Κουδούνη
Δημοσιεύθηκε: 08:03 - 15/05/08
Κατ’ αρχάς, έκλεισε η συμφωνία για τον ΟΤΕ. Το μεγάλο "έγκλημα" ολοκληρώθηκε. Η γερμανική μπότα επιστρέφει στην Ελλάδα 57 χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα, εκείνο τον δύσκολο χειμώνα του '41.

Βγήκαν αληθινοί, λοιπόν, εκείνοι που λένε ότι δεν υπάρχουν πια μεγάλοι πολιτικοί άνδρες, ένας Μεταξάς παραδείγματος χάρη, για να πουν το μεγάλο "ΟΧΙ".

Δυστυχώς, οι "ανόητοι και πληρωμένοι" πολιτικοί αποφάσισαν να χαρίσουν τον Οργανισμό σε κάποιους τυχάρπαστους αποικιοκράτες, αποσπώντας ένα ισχυρό κομμάτι εξουσίας από συνδικαλιστές και κομματόσκυλα, που για δεκαετίες τώρα λυμαίνονται τον ΟΤΕ.

Έμεινε και αναπάντητο εκείνο το ευφάνταστο πανό που έγραφε "ΟΤΕ" και από κάτω είχε το γνωστό σήμα "ΠΩΛΕΙΤΑΙ", τελειώνοντας με ένα δακρύβρεχτο "γιατί;". Δεν μου αρέσει να απαντάω με ερωτήσεις, αλλά τώρα δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό: γιατί όχι;

-------------------------------------------------------

Όαση μέσα σε καθεστώς πολιτικής ερήμου αποτελεί το δίδυμο Σουφλιά - Γιακουμάτου. Μόνο οι δυο τους καταφέρνουν να σηκώσουν κεφάλι εντός της φοβισμένης κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο πρώτος ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος σε ενάμιση περίπου χρόνο, τη στιγμή που η αρμόδια υπηρεσία πολεοδομίας επιβεβαίωνε τις παρανομίες στο εξοχικό του.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Σε αυτή την κατηγορία απάντησε για λογαριασμό της κυβέρνησης -και σε άπταιστα ελληνικά- ο κ. Αντώναρος: "Αβάσιμες κατηγορίες που δεν έχουν καμία βάση"!

Ο δεύτερος -Τζέρι για τους φίλους- κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο για το "υπερτροφικό" κράτος, τονίζοντας ότι στη Βρετανία των 50.000.000 κατοίκων υπάρχουν 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός τους ξεπερνάει το 1.000.000!

Εκτιμώ ότι για να κάνει αυτή την ερώτηση πρέπει να έχασε κάποιο στοίχημα ο Τζέρι. Διότι το ρίσκο να πάρει την απάντηση που του αξίζει από έναν υπουργό ο οποίος δουλεύει 20 ώρες την εβδομάδα και που σπανίως εμφανίζεται στα κανάλια είναι τεράστιο...

Παρά την άστοχη αυτή ερώτηση, θεωρώ μεγάλο σφάλμα του κ. Καραμανλή να αφήσει εκτός υπουργείου τον κ. Γιακουμάτο. Μια γνήσια λαϊκή φωνή θα μπορούσε να λύσει τάχιστα προβλήματα σαν αυτά που δημιουργήθηκαν με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Διότι η αξιαγάπητη αυτή συντεχνία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται επιχειρήματα τεχνοκρατών όταν προσπαθούν να τους εξηγήσουν ότι το επάγγελμά τους δεν μπορεί να παραμείνει κλειστό (λόγω ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας).

Εδώ λοιπόν χρειάζεται άλλου είδους γλώσσα για να συνεννοηθούμε... Άκουσα, πάντως, ότι για να βρεθεί λύση η κυβέρνηση υποχώρησε στο εξής αίτημα: αν βρεθεί βυτιοφόρο που μεταφέρει έως και 8% λιγότερο όγκο καυσίμων από αυτόν που αναφέρεται στο τιμολόγιο θα θεωρείται νόμιμο, καθώς μια τέτοια απώλεια δικαιολογείται από τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ διαφορετικών περιοχών!

Η είδηση μου έκανε μεγάλη εντύπωση γι' αυτό κι έψαξα το θέμα. Προσέξτε λοιπόν πόσο γελοίοι γινόμαστε όταν το θέλουμε:

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα. Τεράστια χώρα με μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας από άκρη σε άκρη. Το αρμόδιο υπουργείο πλήρωσε 2.000.000 δολάρια για μία μελέτη που εκτός από το ότι έδωσε λύσεις για στο πρόβλημα κατέδειξε το εξής: ένα φορτίο βενζίνης μπορεί να απώλεσει το 1% του όγκου του ανά 6 βαθμούς Κελσίου αύξησης της θερμοκρασίας.

Για 8% απώλειας όγκου -ξανά στα δικά μας τώρα- πρέπει να φύγει ένα βυτίο από την Ελευσίνα στους 0 βαθμούς και να φτάσει στη Χαλκίδα με 48 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή τη χώρα όμως όλα γίνονται.

-----------------------------------------------------------------

Προς επίρρωση τούτου (ότι δηλαδή όλα γίνονται) ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών πήγε να διαγράψει, λέει, τον κ. Αλέξη Κούγια για "διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος".

Δυστυχώς, όταν λες τα πράγματα με το όνομά τους θεωρείσαι επικίνδυνος. Αυτό δεν το κατάλαβε ποτέ ο κ. Κούγιας. Εγώ δηλώνω θαυμαστής του (το εννοώ - δεν ειρωνεύομαι) από τότε που είχα παρακολουθήσει μια συνέντευξή του στον κ. Πρετεντέρη. Ήταν και είναι καταπληκτικός. Τον στηρίζω!

---------------------------------------------------

Και κάτι τελευταίο. Πληροφορήθηκα ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος πληρώθηκαν τελικά για τις μέρες που απεργούσαν. Μήπως αυτοί οι κύριοι που έσπευσαν τότε μέσω mail να με προσβάλλουν (χωρίς φυσικά να με διαψεύδουν) μπορούν να μου πουν αν η πληροφορία μου είναι ορθή;

koudounis@euro2day.gr





 Προηγούμενα άρθρα   
Οι αξιότιμοι... "προστάτες" των ΔΕΚΟ 08:03 - 08/05/08  
Μετοχές:
Βουλγαρία: O ζωτικός χώρος των ελληνικών επιχειρήσεων 08:21 - 07/05/08  
Μετοχές: ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ, ΕΤΕΜ, ΠΕΙΡ, ΣΑΡ, ΧΑΚΟΡ
Τιμές και αξίες στο κρεβάτι του Προκρούστη 08:02 - 06/05/08  
Μετοχές:
Το… ξέπλυμα της επιτροπής Ζορμπά 08:01 - 24/04/08  
Μετοχές:
To μεγάλο "λάθος" του κ. Αράπογλου 08:00 - 21/04/08  
Μετοχές:






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικά άρθρα 
ΟΤΕ: Ο πλήρης "χάρτης" της συμφωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery