Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Να επιστρέψουμε στη μεταναστευτική πολιτική Σαμαρά

Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που βιώνει η Ευρώπη βρίσκουν την Ελλάδα με τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, γράφει ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ. Οι ευθύνες Τσίπρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Τα «λάθη» Μεϊμαράκη και ποια πολιτική πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

  • Του Αδωνι Γεωργιάδη*
Γεωργιάδης: Να επιστρέψουμε στη μεταναστευτική πολιτική Σαμαρά
Το χτύπημα στη Γαλλία άλλαξε την Ευρώπη. Είναι το ιστορικό ανάλογο της 11ης Σεπτεμβρίου για τις ΗΠΑ. Όσο το γρηγορότερο το συνειδητοποιήσουμε στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο.

Δυστυχώς, αυτή η κοσμοϊστορική αλλαγή μάς βρίσκει με τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, η οποία ευθύνεται για το άνοιγμα των συνόρων, για την πυροδότηση αυτού του τεράστιου κύματος προσφύγων και λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη.

Τρέμω τη στιγμή που κάποια από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσα στο πλήθος των προβλημάτων που θα έχει η ίδια, και οικονομικών αλλά και άλλων λόγω των τζιχαντιστών, θα θελήσει να στοχοποιήσει την Ελλάδα ως συνυπεύθυνη γι' αυτό που ζει η Ευρώπη.

Πρέπει, λοιπόν, η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, έστω και την ύστατη στιγμή, να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες της αριστεράς που έχουν από τα παιδικά τους χρόνια και να ασχοληθούν σοβαρά με τα συμφέροντα της χώρας.

Τα συμφέροντα της χώρας επιβάλλουν επαναφορά στη μεταναστευτική πολιτική που είχε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή άνοιγμα του κέντρου φύλαξης των λαθρομεταναστών με κλειστού τύπου κέντρα και κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την απόδοση εξάμηνης νόμιμης άδειας παραμονής σε όποιον φτάνει στην Ελλάδα.

Αυτή η αλλαγή της πολιτικής θα πρέπει να συνδυαστεί με πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργηθούν hot spots που θα ξεχωρίζουν τους πρόσφυγες από τους λαθρομετανάστες στο τουρκικό έδαφος και όχι στα ελληνικά νησιά.

Βασικό επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση για να πείσει την Ευρώπη να αλλάξει την πολιτική της σε αυτό το θέμα θα είναι η προστασία των ανθρώπινων ζωών.

Εάν τα hot spots βρεθούν πάνω στα ελληνικά νησιά, θα λειτουργήσουν ως μαγνήτης, ως πόλος έλξης όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φτάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, φοβούμενοι ότι η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορά της λόγω των τζιχαντιστών, θα ταξιδεύουν μέσα στον χειμώνα κατά χιλιάδες και ασφαλώς θα υπάρξουν χιλιάδες νεκροί.

Για το καλό αυτών των ανθρώπων θα πρέπει η διαλογή και η απόδοση πολιτικού ασύλου να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, ώστε μετά, όσοι το δικαιούνται να μπορούν με ασφάλεια να ταξιδεύουν από νόμιμες οδούς και να πηγαίνουν στη χώρα της επιλογής τους.

Εάν δεν συμβούν αυτά που μόλις τώρα σας είπα, και συνεχιστεί το σημερινό χάος, η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμα και με την ίδια την εθνική της ύπαρξη. Διότι το ένα μετά το άλλο τα ευρωπαϊκά κράτη θα κλείνουν τα σύνορά τους, ήδη η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει φράχτη και το ίδιο σκέφτονται και τα Σκόπια, κατά συνέπεια οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που τους ακολουθούν, θα προσπαθήσουν να φτάσουν όσο πιο κοντά μπορούν στην Ευρώπη.

Και το μόνο μέρος που θα μπορούν να περάσουν θα είναι η Ελλάδα.

Κινδυνεύουμε με τεράστιο κύμα εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα φτάσουν σε μία χώρα, όπως η δική μας, η οποία ταυτόχρονα θα διανύει τεράστια οικονομική κρίση, της οποίας οι κρατικές δομές δεν επιτρέπουν τη στοιχειώδη διαχείριση όλου αυτού του ανθρώπινου δυναμικού και άρα θα μετατραπεί η ίδια η Ελλάδα σε χώρα του τρίτου κόσμου.

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο. Ένα σενάριο στο οποίο η ανευθυνότητα του κυρίου Τσίπρα να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη τη μείωση των οικονομικών μέτρων μόνο και μόνο για να δεχθεί να κρατήσει η Ελλάδα περισσότερους πρόσφυγες εδώ τη νομιμοποιεί.

Ο λόγος που αναφέρω όλο αυτό εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας είναι γιατί πιστεύω ότι το ζήτημα το μεταναστευτικό δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα το έχει πολύ χαμηλά στην ατζέντα της.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κύριος Μεϊμαράκης σχεδόν δεν το άγγιξε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πήγε ούτε στη Λέσβο ούτε στην Κω φοβούμενος, προφανώς, την ταύτισή του με τα άκρα.

Αυτή η φοβία της αριστεράς, η φοβία μη μας πουν ακραίους, είναι αυτή που κάνει τη Νέα Δημοκρατία να υποχωρεί ιδεολογικά σε όλα τα επίπεδα και την κοινωνία να αισθάνεται τη Νέα Δημοκρατία μακριά της.

Το μεταναστευτικό ζήτημα έρχεται με δύναμη και η Νέα Δημοκρατία είναι ο φυσικός χώρος που πρέπει να εκφράσει τη γνήσια δεξιά ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτό το θέμα, την πολιτική του Νικολά Σαρκοζί, παραδείγματος χάριν, και την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ανησυχίες των ανθρώπων για το μεταναστευτικό να τις καπηλεύεται η Χρυσή Αυγή. Πρόκειται περί τεραστίου σφάλματος, το οποίο μπορεί να πάρει ιστορικές διαστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων αυτών των ανθρώπων αλλά και σε απόλυτη σύμπνοια με την ευρωπαϊκή πολιτική, που είναι πολιτική ελέγχου των συνόρων και όχι πολιτική «μπάτε σκύλοι αλέστε», πρέπει με θάρρος να αντιμετωπίσει την ιδεοληψία της αριστεράς σε αυτό το θέμα.

Την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου, εάν εκλεγώ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το μεταναστευτικό ζήτημα και οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για αυτό θα αναδειχθούν με τον εντονότερο δυνατό τρόπο.

Γιατί δεν φοβάμαι την αριστερά, γιατί επιτέλους και οι Νεοδημοκράτες πρέπει να παύσουν να φοβούνται την αριστερά.

 

* Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v