Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το "παράθυρο" για "κόφτη" διαρκείας, η υπέρβαση του στόχου για τα δημόσια έσοδα, η έγκριση του σχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Αξιολόγηση: Την ώρα που οι δανειστές ξεκαθαρίζουν το εύρος των απαιτήσεών τους για να ξαναρχίσει η συζήτηση για την αξιολόγηση που έχει βαλτώσει, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για τον επικείμενο νέο συμβιβασμό, γράφουν τα «Νέα». Ούτε λίγο ούτε πολύ χθες προανήγγειλε δια του εκπροσώπου της ότι θα δεχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις πρόσθετες απαιτήσεις για μέτρα και μετά το 2018, όπως ο "κόφτης διαρκείας", προκειμένου να γίνουν βήματα για επίτευξη συμφωνίας.

Πλεόνασμα: Με υπέρβαση του στόχου στο σκέλος των δημοσίων εσόδων έκλεισε και ο Δεκέμβριος, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το «μαξιλάρι» του προϋπολογισμού για το 2016, αναφέρει η «Ναυτεμπορική».

ΔΕΗ: Σε συμβιβαστική λύση κατέληξαν Δημόσιο, Τράπεζες και ΔΕΗ, προκειμένου να πωληθεί το 31% του ΑΔΜΗΕ, γράφει η «Ημερησία» που αναφέρει ότι η Επιχείρηση δίνει στις τράπεζες απαιτήσεις εταιρικών πελατών 300 εκατ. ευρώ.

Συμβασιούχοι: Τη συγκράτηση δια βίου των συμβασιούχων στο Δημόσιο επιχειρεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Καθημερινή», Μετά την εξαγγελία προκήρυξης διαγωνισμού του ΑΣΕΠ μέσω του οποίου θα μονιμοποιηθούν 10.000 συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του , σε ιστότοπο, την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, αποζημίωση απόλυσης κλπ) των συμβασιούχων- περίπου 40.000 σήμερα- με αυτά του μόνιμου προσωπικού.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v