Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tύπος της Τετάρτης

Τα αποτελέσματα χρήσης των Alpha Bank, Fourlis και Τιτάν, οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, η τιτλοποίηση δανείων από την Eurobank, η ενδεχόμενη παράταση για τον διαγωνισμό του ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

O Tύπος της Τετάρτης
Τα αποτελέσματα χρήσης των Alpha Bank, Fourlis και Τιτάν, οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, η τιτλοποίηση δανείων από την Eurobank, η ενδεχόμενη παράταση για τον διαγωνισμό του ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Alpha Bank: Σημαντική αύξηση κερδών, σε ποσοστό 54%, κατέγραψε το 2007 η Alpha Bank, καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 850 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο των 830 εκατ. ευρώ που είχε θέσει η διοίκηση. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ένα δεν αφαιρεθεί η έκτακτη φορολόγηση αποθεματικών ύψους 6,4 εκατ. ευρώ και η δωρεά προς τους πυρόπληκτους ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε 875 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,75 ευρώ στην χρήση 2006.

Fourlis: Αύξηση 68,4% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Φουρλή για τη χρήση του 2007. η εταιρεία θα διανείμει για τη χρήση 2007 μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Όπως αναφέρει η ”Εξπρές”, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 670,08 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 39% σε σχέση με τη χρήση του 2006, ενώ το μικτό κέρδος έφθασε τα 198,88 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 39,9%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 46,18 εκατ. ευρώ.

Τιτάν: Μείωση καθαρών κερδών κατά 8% παρουσίασε ο όμιλος ”Τιτάν” το 2007, κατά το οποίο τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 240 εκατ. ευρώ, από 259 εκατ. ευρώ της χρήσης 2006. Όπως επισημαίνει η ”Ημερησία”, παρά τη μείωση των κερδών, το μέρισμα για τη χρήση 2007 παραμένει αμετάβλητο στα 0,75 ευρώ ανά μετοχή. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 1,497 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 5% σε σύγκριση με το 2006.

ΔΕΗ: Η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά και την χθεσινή, τρίτη αποτυχημένη απόπειρα να συνεδριάσει για τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Επιχείρησης και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, θα πάρει τις αποφάσεις της χωρίς να συνεδριάσει σε όργανο, αλλά δια της μεθόδου της περιφοράς των πρακτικών για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας της ΔΕΗ τόσο με την γερμανική RWE όσο και με τη Χαλυβουργική, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Eurobank: Στην 5η κατά σειρά τιτλοποίηση απαιτήσεων από το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων προχώρησε η Eurobank. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, χθες η τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 1,040 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης των εργασιών του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στην εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών.

Αγροτική Τράπεζα: Έντονα αρνητική στη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της FBBank, ύψους 100 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται η ΑΤΕ Bank, η οποία ελέγχει το 49% της τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Marfin: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την εξαγορά του 43% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Lombard Bank Malta από την Marfin Popular Bank, γράφει το ”Χρηματιστήριο”.

ΟΛΠ: Τρίμηνη παράταση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ ζήτησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ”Κέρδους”, η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία Cosco, ενώ δίμηνη παράταση ζήτησαν και οι άλλες τρεις ενδιαφερόμενες εταιρείες, Maersk, Hutshison και PSA.

Κορασίδης: Σε ενίσχυση του δικτύου της προχωρεί η Κορασίδης, γράφει η ”Ημερησία”, σημειώνοντας ότι το αμέσως επόμενο βήμα προβλέπει ”οικονομική μετάγγιση” της αλυσίδας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου θα υπερβεί τα 20-25 εκατ. ευρώ.

ΔΟΛ: Στον εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη περιήλθε το 5,61% του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, γράφει η ”Ημερησία”.

Κορρές: Μερίδιο συμμετοχής 4,92% απέκτησε η Κορρές στην εταιρεία Mediterrra, στο πλαίσιο της εισόδου της δεύτερης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”.

Σοφοκλέους Ι: Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τα Χρηματιστήρια της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και του Καΐρου, για τη δημιουργία κοινών δεικτών αλλά και κοινών ETFs, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους ΙΙ: Συναλλαγές αξίας 60 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν εξωχρηματιστηριακά και χθες, τη στιγμή που οι συναλλαγές στο ΧΑ τείνουν να παγιοποιηθούν κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ, γράφει το ”Κέρδος”. Δημιουργείται στρέβλωση των τιμών των μετοχών, σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, καθώς οι ξένοι στις μεταξύ τους πράξεις έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν όποια τιμή θέλουν.

Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες: Την προσοχή της εκτός συνόρων στρέφει η Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, δρομολογώντας την εξαγορά εταιρείας στην Τουρκία ή σε χώρα της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της για την εγχώρια αγορά, όπου θέτει υπό τον έλεγχό της την Καλλονή Α.Ε. καθώς και την Ιχθυοκαλλιέργειες Σερίφου Α.Ε., γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

Siemens: Η μονάδα παραγωγής της Siemens Τηλε Βιομηχανική στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα δραστικών περικοπών προσωπικού –περίπου 7.000- που ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας στο Μόναχο, γράφουν τα ”Νέα”.

Φοροδιαφυγή: Στο κυνήγι των φοροφυγάδων του Λίχτενσταιν και η Ελλάδα, γράφει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει αίτημα προς τις γερμανικές Αρχές, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν –εάν υπάρχουν- ονόματα μονίμων κατοίκων Ελλάδος που διατηρούν λογαριασμούς στο Λίχτενσταιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v