Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα γίνουμε Ευρωπαίοι με το στανιό…

Η πολιτική τάξη στην Ελλάδα έχει αποτύχει παταγωδώς. Πλέον, η ΕΕ τάσσεται ανοιχτά υπέρ του διορισμού κοινοτικού επιτρόπου για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε.

Θα γίνουμε Ευρωπαίοι με το στανιό…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

«Ξεπαγώνουν» έργα ΣΔΙΤ, που είναι κολλημένα από το 2006, και το θεωρούν επιτυχία.

Καταφέρνουν να απορροφήσουν ένα ελάχιστο ποσοστό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και πανηγυρίζουν.

Πας στη δικαιοσύνη μια υπόθεσή σου και σου δίνουν δικάσιμο για μετά από δύο χρόνια τρως και κάνα - δυο αναβολές, και όταν εν τέλει αυτή εκδικαστεί, σου λένε περίμενε και ένα εξάμηνο να «καθαρογραφεί» η απόφαση…

Δίνουν, επιτέλους, πράσινο φως για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπας και μαζέψει επιτέλους κανένα φράγκο το Δημόσιο, και για όσους επιθυμούν επέκταση των δόσεων άνω των 24 μηνών, τους δίνουν 48 ώρες διορία, χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη, ώστε να προσκομίσουν ένα κάρο απαραίτητα δικαιολογητικά…

Δεν είναι μόνο ότι δεν «το έχουν» αυτοί οι άνθρωποι, αλλά κυριότερα είναι ότι πλέον τίποτε δεν δουλεύει σε αυτήν τη χώρα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε αποσάθρωση, η οποία λειτουργεί κατά το δοκούν και μόνο όποτε συγκεκριμένα συμφέροντα, κυρίως συντεχνιακά και συνδικαλιστικά, θέλουν να γίνει κάτι…

Ακόμη και αυτή η περίφημη υπόθεση με τον «εκατομμυριούχο βουλευτή» αποδεικνύεται τραγέλαφος, καθώς, αν και μετέτρεψαν σε «Αστυνόμο Σαΐνη» τους πάντες επί μία εβδομάδα, τελικά γίνεται σαφές ότι ούτε οι ίδιοι είχαν «ψάξει» τη δουλειά επαρκώς, ή ότι έριχναν επί τόσο καιρό στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Χθες, ξεφούρνισαν δε και νέες λίστες με βουλευτές ή συγγενείς βουλευτών στους οποίους καταλογίζουν «μία από τα ίδια», και πάλι όμως δίχως να είναι «σίγουροι»…

Οι πολιτικές πιρουέτες, αναμφίβολα, είναι μέρος του παιχνιδιού.

Αυτό, όμως, που φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει αυτοί οι κύριοι είναι ότι με καντρίλιες δεν βρίσκεται άκρη και ότι είναι πολύ αργά πλέον για να παίζουν με τους θεσμούς.

Έχουν καταρρεύσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του κράτους δικαίου, με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να μην είναι πλέον μια «συντεταγμένη πολιτεία».

Η πολιτική τάξη στην Ελλάδα έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει συμπαρασύρει μαζί της όχι μόνο όσους την ανέδειξαν και τη στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το πανελλήνιο και τη χώρα ολόκληρη.

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διασυρθεί τόσο βάναυσα το όνομα της πατρίδας μας διεθνώς.

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε οδηγηθεί η Ελλάδα σε τέτοια απαξίωση σε καιρό ειρήνης.

Ακόμη και στη χούντα των συνταγματαρχών ήμασταν στον «γύψο», αλλά ξέραμε ότι το γεγονός αυτό συνιστούσε συνταγματική εκτροπή και ότι μας είχε επιβληθεί διά της βίας.

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές τέλμα.

Αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση, στρατιές ανέργων και το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας, εξαιτίας της ανεπάρκειας που έχει επιδείξει το πολιτικό της προσωπικό, κάθε χρώματος και κάθε τάσης.

Στην Ευρώπη μας θεωρούν ανεπαρκείς και διεφθαρμένους και μας λένε ευθέως, διά στόματος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι οικονομικές δομές της χώρας "δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας", τις ευρωπαϊκές…

Τάσσονται, δε, υπέρ του διορισμού ενός Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση "μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει"…

Και να μη μας το πρότειναν, θα έπρεπε να το ζητήσουμε πρώτοι εμείς.

Όταν σου δίνουν γάιδαρο, δεν τον κοιτάς στα δόντια, λένε στο χωριό μου…


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v