Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σατανικές» συμπτώσεις και «σαματάς»…

Σε μια χώρα στην οποία η απουσία του κοινού περί δικαίου αισθήματος είναι τόσο βαθιά και το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού τόσο έντονο, δεν επιτρέπονται «σατανικές» συμπτώσεις…

«Σατανικές» συμπτώσεις και «σαματάς»…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Σε μια χώρα στην οποία η απουσία του κοινού περί δικαίου αισθήματος είναι τόσο βαθιά και το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού τόσο έντονο, δεν επιτρέπονται «σατανικές» συμπτώσεις, όπως αυτή που θέλει ένας -κάποτε επιφανής- πολιτικός να συλλαμβάνεται με την κατηγορία του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», την ίδια ημέρα που προκηρύσσονται εκλογές.

Πρόκειται για μια σύμπτωση, η οποία προσβάλλει την κοινή λογική.

Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι ο διαχωρισμός των εξουσιών είναι απόλυτος στην Ελλάδα και ότι τα «στεγανά» τηρούνται, η χρονική σύμπτωση των δύο αυτών γεγονότων οδηγεί αναπότρεπτα σε «απλουστευτικά» συμπεράσματα περί ύπαρξης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προσφέροντας έτσι χείριστες υπηρεσίες τόσο στους θεσμούς όσο και στη γνήσια ανάγκη για κάθαρση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος θα περάσει αυτό το Πάσχα υπό κράτηση και η υπόθεσή του θα ακολουθήσει την οδό της τακτικής Δικαιοσύνης, έως ότου τελεσιδικήσει.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι το έργο της Δικαιοσύνης να είναι ταχύ και αποτελεσματικό.

Όσο αποτελεσματική, για παράδειγμα, υπήρξε η «διευθέτηση» του ζητήματος της Siemens από την κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έθεσε τέλος σε μια υπόθεση αποδεδειγμένης διασπάθισης των χρημάτων των φορολογουμένων…

Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν και για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, χαρακτηρίστηκε επισήμως «συμβιβασμός».

Αυτά όμως συνέβησαν στη Βουλή και όχι στην Ευελπίδων και δεν προσέφεραν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να υποστηρίξει κάτι ανάλογο με τον ισχυρισμό του συλληφθέντος πολιτικού ότι «η θεαματική προσαγωγή μου στον ανακριτή… αποτελεί επικοινωνιακό προεκλογικό 'δώρο' στα δύο μεγαλύτερα κόμματα».

Όπως, αντίστοιχα, δεν θα έδινε το δικαίωμα αμφισβήτησης των περιστάσεων και της χρονικής συγκυρίας, υπό τις οποίες έγινε αυτή η σύλληψη, από κόμματα και πολιτικούς.

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «συγκοινωνούντα δοχεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χθεσινή σύλληψη βολεύει «την κυβέρνηση και αυτούς οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια "ντάντευαν", συνδιαλλέγονταν και χάιδευαν τη διαφθορά». «…Δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση η σημερινή σύλληψη», υποστήριξε.

«Ο λαός πρέπει να είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης, σχετικά με τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό», σημείωσε, στο ίδιο μήκος κύματος, το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπό το πρίσμα αυτό, μολονότι η συγκεκριμένη υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου ακολουθεί την οδό της Δικαιοσύνης, γιατί πρέπει να «υπερβούμε» τα λογικά συμπεράσματα που κάνουν λόγο για «σατανική» σύμπτωση;

Γιατί πρέπει να πιστέψουμε ότι ζούμε σε μια χώρα με ισχυρούς θεσμούς, οι οποίοι δεν μπλέκουν ο ένας στα πόδια του άλλου;

Αν όμως δεν αρχίσουμε κάποτε να μπορούμε να επικαλούμεθα την ύπαρξη ενός κράτους δικαίου, τότε προς τι ο «σαματάς»;



*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v