Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικές συμβουλές από πρώην αφεντικό της Μαφίας

Είτε κάνεις τις δουλειές σου νόμιμα, είτε παράνομα, υπάρχουν ορισμένες κοινές αρχές, λέει το πρώην αφεντικό της Μαφίας, που συμβουλεύει τους επενδυτές να... μείνουν μακριά από τη Wall Street. Πού βλέπει" φούσκα" και πού προτείνει τοποθετήσεις.

Επενδυτικές συμβουλές από πρώην αφεντικό της Μαφίας

Ο Michael Franzese, πρώην αφεντικό της Μαφίας, συμβουλεύει τους επενδυτές να μείνουν μακριά από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά γιατί βλέπει «φούσκα» στις αμερικανικές μετοχές, ενώ προτείνει επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Franzese εκτίμησε πως «υπάρχει μια φούσκα εκεί η οποία θα σκάσει κάποια στιγμή, και όταν γίνει αυτό δεν θα είναι καλό».

Δεν αναφέρεται όμως μόνο στις αποτιμήσεις, αφού έχει έναν ακόμα λόγο να συμβουλεύει τους επενδυτές να μείνουν μακριά από τη Wall Street. «Έκανα πολλά πράγματα κατά καιρούς με ανθρώπους της Wall Street», λέει ο Franzese, ο οποίος σημειώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει συμβόλαιο για τη δολοφονία του. «Πολλοί τύποι είναι λαμόγια και κάναμε λαμογές μαζί και δεν τους εμπιστεύομαι. Και δεν μου αρέσει άνθρωποι που δεν γνωρίζω πολύ καλά να διαχειρίζονται τα χρήματά μου. Νομίζω ότι εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα».

Ο ίδιος προτείνει επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι, όχι όμως σε ETFs, αλλά σε μπάρες.

«Ό,τι και να γίνει, πάντα θα έχουν αξία», λέει ο Franzese, αποφεύγει όμως να απαντήσει στην ερώτηση αν έχει σκοτώσει ποτέ κανέναν. «Σε αντίθεση με τις μετοχές, που στη χώρα μας, πας για ύπνο, όλοι σου λένε ότι όλα είναι θαυμάσια και μετά ξυπνάς και έχουν όλα εξαφανιστεί».

Αν και δεν προβλέπει κάποιον οικονομικό Αρμαγεδδώνα, θεωρεί πως είναι σημαντικό να υπάρχει διαφοροποίηση.

«Πρέπει να έχεις γνώσεις για το πού διαφοροποιείσαι και να μην εμπιστεύεσαι κάποιον άλλον να επιλέξει για λογαριασμό σου, εκτός και αν τον γνωρίζεις τόσο καλά και του έχεις τόση εμπιστοσύνη και έχεις κάνει πολλά μαζί του κατά την πάροδο του χρόνου», συμβουλεύει ο Franzese.

Γιατί να ακολουθήσει όμως κανείς τις συμβουλές του;

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Franzese σε ηλικία 35 ετών βρισκόταν 8ος στη λίστα του περιοδικού Fortune του 1986 με τα 50 πλουσιότερα και ισχυρότερα αφεντικά της Μαφίας, με εκτιμώμενα έσοδα έως και 8 εκατ. δολ. την εβδομάδα.

«Η δουλειά είναι δουλειά», λέει. «Είτε την κάνεις στον δρόμο παράνομα είτε νόμιμα, υπάρχουν ορισμένες αρχές που ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις».

Ο Michael Franzese είναι πρώην αφεντικό της Μαφίας της φαμίλιας Colombo στη Νέα Υόρκη και πλέον ακολουθεί... καριέρα συγγραφέα και ομιλητή. Εξέτισε ποινή φυλάκισης 10 ετών για εκβιασμούς, ενώ θεωρείται ότι είναι το μόνο επιζόν υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εγκληματικής φαμίλιας που αποχώρησε δημοσίως και αρνήθηκε να μπει σε καθεστώς προστασίας. Κατά τον ίδιο, από τα 50 αφεντικά στη λίστα του Fortune, οι 44 είναι νεκροί και τρεις εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1990 ο Franzese –τον οποίο υποδύθηκε ο ηθοποιός Joseph Bono- ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας του Martin Scorsese "Goodfellas".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v