Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Καρβούνης: Καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η Ελλάδα

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά τίποτε ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ζωτική ανάγκη η δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων. Τι λέει για τη νέα Κομισιόν.

Π. Καρβούνης: Καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στον Αθαν. Παπανδρόπουλο, στο πλαίσιο της εκπομπής «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc, ο κ. Πάνος Καρβούνης (φωτό), επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, υπογραμμίζει:

*Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου, είναι βαθύτατα πολιτική και μεταρρυθμιστική και για τον λόγο αυτόν την προσεχή πενταετία θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο.

*Η Ελλάδα πραγματοποιεί με μεγάλη καθυστέρηση μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πριν από 30 έτη. Παρ' όλα αυτά, βρίσκεται σε καλό δρόμο και, με δεδομένη τη γεωστρατηγική της θέση, θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στις προσπάθειές της. «Είναι όμως ζωτική ανάγκη», τονίζει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, «η χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να προωθήσει τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, που να μπορούν να παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία».

*Για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, είναι πλέον καθοριστικής σημασίας η προώθηση των καινοτομιών σε όλα τα επίπεδα, η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, η τόνωση των επενδύσεων σε έρευνα και η απελευθέρωση κλάδων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που έχουν υψηλό κόστος λόγω της συντεχνιακής οργανώσεώς τους.

*Η νέα Επιτροπή θα επικεντρωθεί σε μεγάλους άξονες της ευρωπαϊκής ζωής, αποφεύγοντας πλέον την εμπλοκή της σε άξονες λεπτομέρειας. Υπό αυτήν την έννοια, θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στους κόλπους της.

*Οι ευθύνες και τα καθήκοντα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επιτρόπου υπεύθυνου για τη μετανάστευση είναι πολύ σημαντικά και κρίσιμα, με δεδομένη τη γεωπολιτική συγκυρία στην περιοχή μας. Κατά συνέπεια, η αντιμετώπιση του όλου θέματος απαιτεί υψηλά επίπεδα κοινοτικής αλληλεγγύης, αλλά και ευρωπαϊκές δράσεις στις χώρες προελεύσεως των μεταναστών.

Η εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» είναι μία πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), την επιμελείται η κυρία Λίνα Τσαγκαράκη και προβάλλεται από το κανάλι Sbc κάθε Δευτέρα, ώρα 17.30.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v