Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακίνητα: Το μικρό είναι... έξυπνο

Τα μεγάλα σπίτια είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα δύσκολο να πουληθούν λόγω κρίσης και φορολογίας και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αγοραστές που κάνουν εξαιρετικά χαμηλές προσφορές, με την προσδοκία ο πωλητής να βρίσκεται σε δεινή θέση.

Ακίνητα: Το μικρό είναι... έξυπνο

Καθώς η ύφεση συνεχίζει να «τρώει» τα εισοδήματα, ίσως είναι η ώρα να αναθεωρήσουμε μερικές βασικές παραδοχές για τον τρόπο ζωής. Παλιά λέγαμε ότι το «μεγάλο σπίτι είναι όμορφο». Σήμερα όμως η άποψη ότι: «το μικρό είναι έξυπνο», επικρατεί.

Τα πολυτελή μεγάλα σπίτια είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα δύσκολο να πουληθούν λόγω κρίσης και φορολογίας και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αγοραστές που στην κυριολεξία κάνουν εξαιρετικά χαμηλές προσφορές, με την προσδοκία ο πωλητής να βρίσκεται σε δεινή θέση και σε μεγάλη ανάγκη για μετρητά.

Η πολλαπλή και σύνθετη φορολόγηση των ακινήτων και δη αυτών που έχουν μεγάλη επιφάνεια, τα υπέρογκα έξοδα συντήρησης, η επιβολή τεκμηρίων, το υφεσιακό περιβάλλον και η αύξηση της ανεργίας, καθιστούν απαγορευτική την απόκτηση ενός μεγάλου, έστω και πολύ φθηνότερου, σε σχέση με μερικούς μήνες ή χρόνια πριν, σπιτιού. Έτσι το «μικρό» αρχίζει να κερδίζει πολλούς πόντους στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Σας παρουσιάζουμε τα επτά πλεονεκτήματα των μικρών σπιτιών:

1. Εξοπλισμός - έπιπλα: Έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν για να γεμίσει ένα μεγάλο σπίτι; Αντίθετα, τα μικρότερα σπίτια «γεμίζουν» με πολύ λιγότερα χρήματα.

2. Οικονομία: Μην με παρεξηγείτε, αλλά τα μεγάλα δωμάτια μπορεί να είναι όμορφα, αλλά με πιάνει δέος αν σκεφτώ πόσα χρήματα απαιτούνται για λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης. Ένα μικρό σπίτι σημαίνει μικρότερους λογαριασμούς.

3. Φόροι: Οι φόροι λόγω ιδιοκτησίας απορροφούν πλέον ένα σημαντικό ποσό εισοδήματος. Μεγάλο σπίτι σημαίνει τις περισσότερες φορές περισσότερους φόρους.

4. Τα καλά της οικογενειακής εστίας: Όταν ήμουν παιδί, ο αδελφός μου και εγώ μοιραστήκαμε ένα υπνοδωμάτιο. Τα χρόνια της «συγκατοίκησής» μας δέσαμε και σήμερα στα 40 ακόμα θυμόμαστε τις βραδινές εξομολογήσεις μας.

5. Design: Τα μικρά σπίτια, ενθαρρύνουν τη διακόσμηση με γνώμονα τον έξυπνο σχεδιασμό.

6. Κόστος συντήρησης: Τα μεγαλύτερα σπίτια έχουν μεγαλύτερο κόστος συντήρησης, σε σύγκριση με ένα μικρότερο. Απλώς σκεφτείτε πόσα χρήματα θα ζητήσουν για ένα βάψιμο σπιτιού 150 τ.μ. και πόσα για 100 τ.μ.

7. Μικρότερο κόστος: Τα μικρότερα σπίτια για να τα αποκτήσει ή να τα νοικιάσει κάποιος, πρέπει να πληρώσει λιγότερα.

 

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v