Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2013

Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και ο... βαλλόμενος Στουρνάρας

Eίναι γνωστό ότι οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα περί ανύπαρκτου “οικονομικού” κινδύνου και υπαρκτού “πολιτικού” λόγω της κόπωσης των βουλευτών από τα αλλεπάλληλα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στις τάξεις βουλευτών της Ν.Δ.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ιδίως εκείνοι της αποκαλούμενης καραμανλικής πτέρυγας έχουν βάλει τον κ. Στουρνάρα στο στόχαστρο εδώ και καιρό.

Δεν άφησαν λοιπόν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι διαρροές από το περιβάλλον του υπουργού ότι απευθυνόταν μέσω της συνέντευξής του στο πρακτορείο Reuters στο ακροατήριο εκτός Ελλάδος δεν τους έπεισαν.

Ούτε το επιχείρημα ότι στη συνέντευξη αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές όταν καλούνται να ψηφίσουν μη δημοφιλή νομοσχέδια στη Βουλή γιατί βρίσκονται σε επαφή με τον μέσο πολίτη.

Δεν άφησαν λοιπόν ασχολίαστο το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά κατά την προσεχή επίσκεψή του στις ΗΠΑ όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι ήταν στην αρχική λίστα εκείνων που επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, υπονοώντας ότι το Μαξίμου δυσαρεστήθηκε από τις δηλώσεις του για το πολιτικό ρίσκο.

Όμως, αυτή είναι η δική τους ερμηνεία.

Η άλλη ερμηνεία θέλει ο πρωθυπουργός να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα χωρίς την παρουσία άλλου αξιωματούχου, ενώ δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα.

Επομένως, η παρουσία του κ. Στουρνάρα στο υπερατλαντικό ταξίδι του πρωθυπουργού που θα διαρκέσει κάμποσες μέρες δεν κρίθηκε απαραίτητη.

Δεν αποκλείεται ρόλο να έπαιξε επίσης κι η επιθυμία του υπουργού οικονομικών για ολιγοήμερες διακοπές και ξεκούραση το φετινό καλοκαίρι, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει πέρυσι λόγω φόρτου εργασίας και των επισκέψεων σε Βερολίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Για να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, ο κ. Στουρνάρας δεν προγραμματίζει να πάει στην αγαπημένη του Σύρο να κάνει βουτιές όπως μαθαίνουμε. Το πιθανότερο είναι να κάνει διακοπές σε σπίτι που έχει νοικιάσει συγγενικό του πρόσωπο κοντά σε ακτή της Αττικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v