Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2013

H Blackrock στο «παζάρι» των πλειστηριασμών!

Υπουργοί ισχυρίζονται μερικές φορές ότι έχουν κι αυτοί επιχειρήματα να αντιτάξουν στην πρόταση της τρόικας για μεγαλύτερης κλίμακας απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Ένα από τα ελληνικά επιχειρήματα προέρχεται από την ίδια την Blackrock, όπως μας έλεγε πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος.

«Δεν έχουν μόνο αυτοί επιχειρήματα. Έχουμε κι εμείς. Θα δούμε με τι διαθέσεις έχουν έρθει. Η Blackrock εκτιμά πως η δική μας λύση είναι λιγότερο επιβαρυντική από τη δική τους» ανέφερε το ίδιο στέλεχος.

Το συμπέρασμα είναι σαφές. Η Blackrock εκτίμησε κατά κάποιον τρόπο τις επιπτώσεις των δύο προτάσεων και αποφάνθηκε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι λιγότερο επιβαρυντική για τις τράπεζες σε σύγκριση με εκείνη της τρόικας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει για το ζήτημα των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου όπου λήγει η ισχύς του τωρινού νόμου.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, γνωρίζοντας τις εύθραυστες ισορροπίες στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, θέλουν να βρουν τη χρυσή τομή.

Κοινώς, να «τσιμπήσουν» τους δανειολήπτες που δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, αν και μπορούν, χωρίς να προχωρήσουν σε ολική ή μεγάλης κλίμακας απελευθέρωση.

Ο αρχικός στόχος ήταν η νέα νομοθετική ρύθμιση να αφήνει κάπου 10.000 με 15.000 κατοικίες εκτός προστασίας.

Όμως, η τρόικα συνεχίζει να διαφωνεί γιατί θεωρεί ότι μια «μαλακή» νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Κι αυτό επειδή θεωρεί ότι αρκετοί δανειολήπτες που είναι ενήμεροι θα σπεύσουν να επωφεληθούν, μπαίνοντας σε καθεστώς προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v