Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2014

Ο Φεβρουάριος των μπλόκων και των συμφερόντων

Έχει γίνει πλέον συνήθεια.

Κάθε Φεβρουάριο, οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ και στήνουν μπλόκα σε διάφορα μέρη της χώρας, προτιμητέα στο εθνικό δίκτυο, για να προβάλουν -κατ' άλλους για να εκβιάσουν- αιτήματά τους.

Αυτά συνήθως αφορούσαν φθηνότερο πετρέλαιο, καλύτερες τιμές κ.τ.λ.

Όμως, το φετινό βασικό επιχείρημά τους είναι άλλο. Ζητάνε να μην τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων όσοι έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, θέλουν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, ζητάνε κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ, να μην διώκονται δικαστικά όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους στην εφορία κ.ά.

Κι όλα αυτά τα ζητάει η τάξη που έχει πάρει και παίρνει δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και δηλώνει κατά 97% και πλέον ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο. Ζητάει δηλαδή να συνεχισθεί η προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει από διαδοχικές κυβερνήσεις και να συνεχίσουν να την πληρώνουν οι υπόλοιποι.

Ήδη, οι αγρότες πέτυχαν αρκετά πριν καν κατεβούν στα μπλόκα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την ελαστικοποίηση της εφαρμογής του βιβλίου εσόδων-εξόδων, αφήνοντας επίσης ανοικτό το όριο των 10.000 ευρώ. Εξυπακούεται ότι κάθε ελαστικοποίηση σημαίνει ότι το κόστος το επωμίζονται οι υπόλοιποι αφού ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2,7 δισ. ευρώ δεν αλλάζει.

Αποδεικνύεται λοιπόν ακόμη μία φορά ότι στην Ελλάδα τα πάντα αλλάζουν και σχεδόν τα πάντα παραμένουν ίδια με τις πιο οργανωμένες ομάδες πίεσης να επιβάλουν τη θέλησή τους εις βάρος των πιο αδύνατων που δεν έχουν πρόσβαση στην εξουσία.

Κρίση είπατε; Ποια κρίση για τους περισσότερους απ΄αυτούς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v