Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2014

Η έξοδος στις αγορές και ο διχασμός των δανειστών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η τρόικα αντιτίθεται στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές γιατί θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά θα αποκτήσει ελευθερία κινήσεων και δεν θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, επαναλαμβάνοντας τα λάθη που οδήγησαν στη σημερινή κρίση.

Το άρθρο επικαλείται ένα στέλεχος του υπουργείου οικονομικών από την Αθήνα και ένα άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που ισχυρίζονται ότι η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι αντίθετοι στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Όμως, όλες οι πηγές πληροφόρησης δεν φαίνεται να συμφωνούν. Κι αυτό γιατί υπάρχουν άτομα από την ελληνική πλευρά που ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με τους τελευταίους, οι δανειστές ήταν αντίθετοι στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά δεν είναι πλέον.

Για την ακρίβεια, δεν είναι εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Γιατί αυτή η σύγχυση και οι διαφορετικές απόψεις;

Μια πιθανή εξήγηση είναι το γεγονός ότι τα μέλη της τρόικας έχουν διαφορετική άποψη σε διαφορετικά ζητήματα το τελευταίο διάστημα.

Είναι λοιπόν πιθανό το μεν ΔΝΤ να αντιδρά στην έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά αυτό να μην ισχύει για την Ε.Ε. όπου, ως γνωστόν, υπάρχουν αρκετοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την ανάμιξη του Ταμείου στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, όμως...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v