Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2014

Περισσότερες δόσεις με μονομερή(;) απόφαση

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προανήγγειλε χθες διευκολύνσεις προς όσους χρωστάνε στο Δημόσιο ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο να αυξάνονται διαρκώς, είναι επόμενο το θέμα να έρχεται στην επιφάνεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακινείται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια λύση με πολύ περισσότερες δόσεις, από τις 12 της σημερινής πάγιας ρύθμισης, πριν από μερικούς μήνες, αλλά η τρόικα έβγαλε απαγορευτικό.

Σύμφωνα με τη συλλογιστική των δανειστών, οι ρυθμίσεις τρέφουν την κουλτούρα της μη πληρωμής από άτομα και εταιρείες που έχουν μεν τα λεφτά, αλλά δεν το κάνουν, ποντάροντας σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο μέλλον.

Γι' αυτόν τον λόγο είχαν βγάλει κόκκινη κάρτα στο παρελθόν.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν βέβαιο ότι το ίδιο θα πράξουν κι αυτήν τη φορά.

Επομένως, η αντίδραση της κυβέρνησης θα έχει ενδιαφέρον.

Μόνο που τώρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω και οι δανειστές ίσως δείξουν περισσότερη κατανόηση, δηλαδή να μην το κάνουν μέγα θέμα, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Θα έχουμε λοιπόν πιθανόν μονομερή απόφαση που διευκολύνεται από το πρωτογενές πλεόνασμα και τα ελάχιστα πλέον δισ. ευρώ που απομένουν να εισπράξει η Ελλάδα από το EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v