Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2014

Ανασχηματισμός: Λαϊκό προφίλ μέσω Κολεγίου Αθηνών

Είναι φυσιολογικό να ασχολούνται όλοι με τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού και με εκείνα που έφυγαν. Δεν θα διαφωνήσουμε με τους περισσότερους ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει συνέχεια.

Ο καθηγητής και οικονομικός σύμβουλος της Eurobank Γκ. Χαρδούβελης έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον κ. Στουρνάρα αλλά και κάποιες διαφορές.

Ο κ. Δένδιας είναι μεγάλο ερώτημα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τα σχόλια περιττεύουν αναφορικά με την αντικατάσταση του μεταρρυθμιστή υφυπουργού κ. Σκορδά από τον κ. Γιακουμάτο στο ίδιο υπουργείο.

Επίσης, ο κ. Βορίδης δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ζήλο για μεταρρυθμίσεις στο ζήτημα των ταξί όταν ήταν υπουργός Μεταφορών παλαιότερα, οπότε αναρωτιέται κανείς πώς θα διαχειρισθεί φλέγοντα ζητήματα στο Υγείας π.χ. το θέμα της μείωσης των περιθωρίων κέρδους των φαρμακοποιών.

Αν υπάρχει ένας κερδισμένος, αυτός είναι αναμφισβήτητα το Κολέγιο Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός είναι απόφοιτος του Κολεγίου όπως άλλωστε οι κ. Χαρδούβελης, Βορίδης, Μητσοτάκης, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. (ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Ο κ. Χαρδούβελης είναι απόφοιτος του κολεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης).

Απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών είναι επίσης ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου αλλά και ο κ. Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v