Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2014

H εικόνα της Γερμανίας και ο Μανώλης Γλέζος

Στην Ελλάδα δεν δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην εικόνα που έχει η χώρα μας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα κέντρα αποφάσεων. Δεν ισχύει το ίδιο με άλλες χώρες. Ειδικότερα, η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί αμαυρώνουν την εικόνα της.

Κι αυτό γιατί της υπενθυμίζουν γεγονότα που η ίδια θα ήθελε να ξεχάσει.

Όμως, δεν φανταζόμασταν ότι την ίδια ενόχληση θα αισθάνονταν υψηλά ιστάμενοι Γερμανοί αξιωματούχοι στην Μπούντεσμπανκ κι αλλού αν συνομιλητές τους δεν μας μετέφεραν τον έντονο τρόπο αντίδρασής τους σε ομιλία του 90χρονου Μανώλη Γλέζου του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή.

«Τι είναι αυτά που λέει (ο Γλέζος)!», ήταν μία από τις ηπιότερες εκφράσεις. Οι ίδιοι έδειχναν δημοσίως την ενόχλησή τους, λέγοντας ότι ο κ. Γλέζος αμαυρώνει την εικόνα της Γερμανίας με τα περί κατοχικού δανείου, παρότι είναι αλήθεια.

Φυσικά, το γεγονός ότι ο υπερήλικας ευρωβουλευτής είχε κατεβάσει κάποτε τη σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη δίνει ιδιαίτερο χρώμα στην περίπτωση.

Όμως, εκείνο που θα πρέπει να υπογραμμισθεί είναι η σημασία που δίνουν υψηλά ιστάμενοι Γερμανοί για την εικόνα της χώρας τους στο εξωτερικό.

Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να τους μιμηθούμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v