Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2014

ΕΚΤ στρες τεστ: Κάτω από το 1,5 δισ. οι ΑΜΚ στον κλάδο - πηγές

Το συνολικό ποσό των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά τα στρες τεστ της ΕΚΤ υπολείπεται του 1,5 δισ. ευρώ και πιθανώς του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Δεν είναι γνωστό αν το ανωτέρω ποσό θα επιμερισθεί στις 4 τράπεζες ή μόνο σε κάποια-κάποιες από αυτές.
Το τελικό νούμερο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει αφού ληφθούν υπόψη όλες οι ενέργειες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες μέχρι σήμερα, τα πλάνα αναδιάρθρωσης, το deferred tax credit κ.τ.λ.

Η ΕΚΤ αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις αγορές ελληνικών χρεογράφων και αξιών και δεν επιθυμεί να την επιβαρύνει περαιτέρω, με βάση τα ίδια άτομα.

Το ποσό της συνολικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα γνωστοποιηθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου και πιθανόν πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Αναμφισβήτητα, το ποσό είναι μικρό και αναμένεται να καλυφθεί από την αγορά, παρά τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν.

Όμως, δυστυχώς, οι τραπεζικές μετοχές δεν φαίνεται να «υπακούουν» στα κελεύσματα των στρες τεστ της ΕΚΤ όπως λίγους μήνες - εβδομάδες πριν, αλλά χορεύουν στον ρυθμό του πολιτικού ρίσκου και της κυβερνητικής τακτικής για απεμπλοκή από το μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v