Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2014

O νέος υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας

Η ανακοίνωση που ήθελε ο κ. Κώστας Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης στη θέση του κ. Δένδια, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού κανείς δεν το περίμενε.

Ήταν λοιπόν εύλογο αρκετοί να εκφράσουν ενστάσεις.

Η κυριότερη ένσταση αφορούσε τον χρόνο που χρειάζεται κάθε νέος υπουργός για να ενημερωθεί για τα θέματα του υπουργείου του σε μια περίοδο όπου οι διαβουλεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όμως, φαίνεται ότι δεν είναι έτσι στην προκειμένη περίπτωση. Κι αυτό γιατί ο κ. Σκρέκας ήταν εισηγητής στα περισσότερα νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως στέλεχός του μας ανέφερε την Παρασκευή το απόγευμα.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας συμμετείχε στις ομάδες εργασίας που συνέγραψαν το πρόγραμμα της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές του 2012, σύμφωνα με άλλο άτομο που συνεργάσθηκε μαζί του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Οι δύο προαναφερθέντες χαρακτηρίζουν τον κ. Σκρέκα έξυπνο, νέο, επικοινωνιακό πολιτικό που αντιλαμβάνεται γρήγορα τα θέματα και είναι «καλό παιδί».

Δεν γνωρίζουμε αν ο νέος υπουργός έχει τα προσόντα που του αποδίδουν.

Εκείνο που γνωρίζουμε από άλλες περιπτώσεις υπουργών στο παρελθόν είναι κάτι άλλο: Τα προσωπικά προσόντα δεν αρκούν για να παραγάγει έργο και να τύχει ευρύτερης αναγνώρισης.

Αν ο υπουργός δεν έχει ένα επιτελείο αποτελούμενο από ικανούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεται, τα δικά του προσόντα δεν θα τον σώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v