Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2014

Χρηματοδοτήσεις με τον αραμπά!

Εδώ τι ακριβώς ταιριάζει; Κάλλιο αργά παρά ποτέ ή μήπως «νωρίς το σκεφτήκατε»;

Πριν λίγο καιρό ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) κ. Χόγιερ γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG). Ο γερμανός κ. Χόγιερ, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για την τελετή της υπογραφής του δανείου της EIB προς την ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των νησιών, μας κοίταξε απορημένος και δήλωσε.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ υπέγραψα πριν αρκετούς μήνες», είπε ο κ. Χόγιερ θέλοντας να δείξει ότι η ΕΙΒ δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση. Χθες, σε ειδική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του πρώτου υποταμείου του IfG, υπεγράφησαν οι πρώτες δανειακές συμβάσεις μεταξύ τεσσάρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς.

Οι αναγνώστες του μπλόγκ θα θυμούνται ίσως ότι παρακολουθήσαμε την ίδρυση του Ταμείου από τα πρώτα σχεδόν βήματά του. Από τις συναντήσεις-παρουσιάσεις στη Φρανκφούρτη το φθινόπωρο του 2013.

Εκείνη την εποχή, ο τότε υπουργός ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι το Ταμείο θα ήταν έτοιμο την Ανοιξη του 2014, παρέχοντας φθηνή ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όμως, χρειάσθηκε να φθάσουμε στα τέλη του 2014 για να ξεκινήσει.

Δυστυχώς, πολύτιμος χρόνος χάθηκε ακόμη μια φορά. Ο μόνος χαμένος ήταν η εθνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v