Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2015

Η ελληνική ιστορία της Lehman Brothers... ξαναζεί

H κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers ευθύνεται σύμφωνα με πολλούς για τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση στη Δύση μετά το 1929. Πολλά έχουν λεχθεί και έχουν γραφτεί για την κρίση.

Ομως, δεν είχε συμβεί το ίδιο για τους Έλληνες πελάτες της Citibank στους οποίους είχε πουλήσει επενδυτικά προϊόντα της Lehman Brothers. Τουλάχιστον από το 2010 που έκλεισε η συμφωνία με τη Citibank για την αποζημίωση των κατόχων επενδυτικών προιόντων της Lehman Brothers.

Η συμφωνία προέβλεπε την αποζημίωση 2.000 με 2.500 πελατών της Citibank για το 70% του αρχικού κεφαλαίου. Το συνολικό ποσό ανήλθε σε 200 εκατ. ευρώ περίπου όπως θυμούνται κάποιοι απο τους αποζημιωθέντες. Αν δεν κάνουμε λάθος πρόκειται για ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο ντιλ αποζημίωσης, που έχουν επιτύχει αγοραστές προϊόντων της Lehman Brothers διεθνώς.

Η ιστορία των Ελλήνων της Lehman Brothers καταγράφεται με μυθιστορηματικό τρόπο στο βιβλίο του Πάνου Χρυσόστομου που φέρει τον τίτλο «Μη γελάς».

To βιβλίο θα παρουσιασθεί σήμερα στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 στην Τεχνόπολη. Θα μιλήσουν ο Νίκος Πιτσούλης, ένας εκ των πρωταγωνιστών του κινήματος που διοργάνωσε τότε ακόμη και εκδήλωση-happening στο Σύνταγμα, και ο Γιώργος Πλειός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στα ΜΜΕ.

Ενας εκ των «παθόντων» ανέφερε ότι θα τραγουδήσει ο Κώστας Θωμαΐδης, ενώ θα παρευρεθεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Συντονιστής θα είναι ο Κ. Αρβανίτης, διευθυντής στο Κόκκινο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v