Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2015

Οι θέσεις στην κορυφή του ΤΧΣ, το Eurogroup και η 23η Μαΐου

Στις 23 Μαΐου λήγει η δίμηνη προθεσμία για την επιλογή του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όμως, το πιθανότερο είναι να έχει διευθετηθεί το θέμα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, 11 Μαΐου, όπως μαθαίνω.

Φαβορί για τη θέση εμφανίζεται ο Γιώργος Μιχελής, το επί σειράν ετών τραπεζικό στέλεχος, που όμως δεν επιλέχθηκε από την ΕΚΤ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Ο βασικός λόγος ήταν ότι δεν εργαζόταν σε τράπεζες τα τελευταία χρόνια, ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως, το μειονέκτημα είναι πλεονέκτημα για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι.

Η κατάσταση, κατ' άλλους, περιπλέκεται κάπως και κατ' άλλους διευκολύνεται, μετά την πρωτοβουλία του Μαξίμου να ζητήσει την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου, διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ. Κι αυτό γιατί θα υπάρξουν δύο, τουλάχιστον, κενές θέσεις στην κορυφή.

Η κ. Σακελλαρίου μαζί με 39 ακόμη άτομα κατηγορείται για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η πρόταση της εισαγγελέως είναι παραπομπή της.

Θα ήταν έκπληξη αν η κ. Σακελλαρίου δεν υπέβαλε την παραίτησή της. Επομένως, θα χηρέψει επίσης η θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ.

Να θυμίσουμε ότι δημοσιεύματα ήθελαν η προηγούμενη κυβέρνηση να επιθυμεί την παραίτηση της ίδιας από τη θέση της διευθύνουσας όταν πρωτοήλθε στην επικαιρότητα το θέμα του Τ.Τ.

Τελικά, η αρχική επιθυμία δεν έγινε πράξη κατόπιν παρέμβασης του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα που στήριξε την κ. Σακελλαρίου, όπως γράφτηκε τότε στο Τύπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v