Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2015

Πως βαθμολογούν οι δανειστές τις ιδιωτικοποιήσεις

Το δημοσιονομικό κενό, το συνταξιοδοτικό και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας κυριαρχούν στην επικαιρότητα και στις συζητήσεις με τους δανειστές επικαιρότητα.

Αντίθετα, το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων κυριαρχούν εκεί. Τι έχουν να πουν οι Θεσμοί για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και ιδιαίτερα των δυο που αναφέρθηκαν παραπάνω;

Οσον αφορά τον OΛΠ, λένε, τα πράγματα είναι πιο απλά γιατί εμπλέκονται οι κινέζοι με τους οποίους η κυβέρνηση θέλει να έχει καλή σχέση. Πάντως, υπάρχουν θέματα γιατί η κυβέρνηση έχει εγείρει κάποια ζητήματα, π.χ. στα εργασιακά, λένε.

Όμως εκεί που δεν βλέπουν φως σύντομα είναι στο θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη κοινοπραξία της Fraport και της εταιρείας συμφερόντων Κοπελούζου που πολλοί εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να κλείσει σύντομα.

Αυτό πάει για την επόμενη χρονιά στη καλύτερη περίπτωση, ισχυρίζονται, προσθέτοντας ότι δικηγόροι προειδοποιούν για προσφυγές αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν σε αλλαγές στους όρους της παραχώρησης.

Δεν αποκλείουν μάλιστα ακόμη και αποχώρηση της γερμανικής εταιρείας στο τέλος αν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v