Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2016

Σκληρά μηνύματα από Τουρκία και Ειδομένη

H νέα αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, το κύκνειο άσμα της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας για φέτος.

Όσο κι αν ακούγεται μακάβριο, άλλο τόσο είναι αληθινό, πως ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Κροατία και η Βουλγαρία, θα επωφεληθούν. 

Η Ελλάδα θα έπρεπε επίσης να είναι η κύρια ωφελημένη από τις τριβές μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, από τη στιγμή που λίγα εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες θα επιλέξουν φέτος άλλους προορισμούς. Όμως, τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών δεν ήταν γρήγορα, με αποτέλεσμα να γεννούνται κάποια ερωτηματικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί η ενίσχυση της στελέχωσης των ελληνικών προξενικών αρχών ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις για βιομετρικές βίζες θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Επομένως, το πρακτικό αποτέλεσμα στον ελληνικό τουρισμό λόγω των γεγονότων στη γείτονα μπορεί να διαφέρει από το θεωρητικό.

Στο τελευταίο συμβάλλει επίσης η καθημερινή δυσφήμιση της χώρας σε παγκόσμια κλίμακα από τις απαράδεκτες σκηνές που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα από την Ειδομένη.

Εικόνες που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδος διεθνώς εδώ και μέρες, πληγώνοντας το τουριστικό προϊόν, και για τις οποίες δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανένας.

Προκαλεί μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση ότι ούτε ένα κόμμα δεν έχει σηκώσει το θέμα, λες και υπάρχει μια περίεργη ομερτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v