Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2016

Ο κ. Standard Chartered για Τράπεζα Πειραιώς

Ο εκ Κύπρου ορμώμενος τραπεζίτης Χρήστος Παπαδόπουλος φέρεται να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι στη short list των τραπεζιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που είχαν επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση και η οποία παραμένει ουσιαστικά κενή από τον περασμένο Ιανουάριο.

Κάτι μάλλον ασυνήθιστο. Ιδίως αν ληφθεί υπόψη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να προπορεύεται στη κούρσα για την θέση του διευθύνοντα της Πειραιώς για την οποία φαβορί εμφανιζόταν πριν λίγους μήνες ο Χρήστος Μεγάλου που όμως φέρεται να έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Παπαδόπουλος, πατέρας 6 παιδιών, έχει θητεύσει στην KPMG πριν πάει στη βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

Ο τελευταίος ήταν παγκόσμιος επικεφαλής (global head) των χρηματοοικονομικών ινστιτούτων (financial institutions) του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο από το 2006 μέχρι το 2010.

Το 2010, ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και το Πακιστάν.

Παρέμεινε στη θέση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 ενώ έφυγε από το γκρουπ της Standard Chartered στα τέλη του 2015.

Πρώην στέλεχος της βρετανικής τράπεζας που έχει συνεργασθεί μαζί του ανέφερε ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι συνεργάσιμο άτομο και άνθρωπος που του αρέσει η οργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v