Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2016

Τι εντύπωση αποκόμισαν οι ελεγκτές της ΕΕ από τον Τσακαλώτο

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) στο Λουξεμβούργο επισκέφθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες στο Λουξεμβούργο.

Το ΕΕΣ δεν είναι γνωστό όπως ο ESM και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), με στελέχη των οποίων συναντήθηκε ο κ. Τσακαλώτος προχθές.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΕΕΣ είναι ο ανεξάρτητος εξωτερικός ελεγκτής της ΕΕ, που «ενεργεί ως ο ανεξάρτητος θεματοφύλακας των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών της ΕΕ».

Να σημειώσουμε εδώ πως το ΕΕΣ θα ελέγξει την Κομισιόν για θέματα που άπτονται της συμμετοχής της στο ελληνικό πρόγραμμα.

Χθες, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με στελέχη του ΕΕΣ και όπως μαθαίνουμε τους έκανε καλή εντύπωση. Σίγουρα καλύτερη από τον κ. Βαρουφάκη.

Ορισμένοι που δεν ήξεραν ότι τα αγγλικά είναι η πρώτη γλώσσα του υπουργού εντυπωσιάσθηκαν από αυτό το γεγονός. Σε άλλους άρεσε το χαμηλό προφίλ του.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος δεν παρέλειψε να αναπτύξει τις απόψεις του. Αναφέρθηκε λοιπόν στα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών, που τα βρίσκει πολύ αυστηρά.

Δεν παρέλειψε επίσης να επικρίνει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v