Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2017

Το «ταξίδι» του χρυσού, η Yellen της Fed και o Trump

Για όσους δεν το πρόσεξαν, η τιμή του χρυσού έκλεισε πρόσφατα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών -κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους οπαδούς της τεχνικής ανάλυσης και όχι μόνο.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες και πλέον και αφού είχε προηγηθεί η ανοδική διάσπαση της πτωτικής τάσης του 2016.

Η υποχώρηση του δολαρίου και η μείωση των πραγματικών αμερικανικών επιτοκίων (ονομαστικά επιτόκια μείον αναμενόμενος πληθωρισμός) βρίσκονται πίσω από την άνοδο με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση.

Οι νέες δηλώσεις του προέδρου Trump υπέρ της εξασθένησης του δολαρίου και των χαμηλών επιτοκίων έχουν συμβάλει επίσης στην ενίσχυση του χρυσού.

Το κίτρινο μέταλλο και το δολάριο ακολουθούν αντίθετους δρόμους.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν επίσης στηρίξει, ως συνήθως, την άνοδο του χρυσού καθώς περισσότεροι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερο καταφύγιο, μειώνοντας την έκθεσή τους σε θέσεις ρίσκου.

Όμως, ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» των «ταύρων» του πολύτιμου μετάλλου δεν έχει αλλάξει πολιτική επιτοκίων ή άποψη.

Αυτός είναι η πρόεδρος της Fed Janet Yellen, όπως αναγνωρίζουν οι «ταύροι» παρά την προσεκτική πολιτική αύξησης επιτοκίων που ακολουθεί.

Το ταξίδι του χρυσού συνεχίζεται, με την τιμή spot να είναι πάνω 4,5% από την αρχή της χρονιάς, αλλά κάτω 22% περίπου τα τελευταία 5 χρόνια.

Όμως, καταγράφει κέρδη 395% τα τελευταία 16 χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v