Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2017

H ΕBRD, τα «κόκκινα» δάνεια και η ερώτηση που προκάλεσε γέλιο

Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία βρίσκονται ακόμη αρκετά πίσω στο θέμα της αντιμετώπισης των προβληματικών δανείων σε σύγκριση με την Ισπανία.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν αρκετοί από εκείνους που παρακολούθησαν το πάνελ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων την Τρίτη στην Κύπρο, στο συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD).

Ομως, την παράσταση έκλεψε ένας αξιωματούχος της EBRD.

Ο συγκεκριμένος, που παρακολουθούσε τις τοποθετήσεις των ειδικών του πάνελ -ανάμεσά τους κι εκείνου της Pillarstone στην Ελλάδα-, θέλησε να μάθει αν και σε τι βαθμό τα στελέχη των τραπεζών που απαρτίζουν τα τμήματα αναδιάρθρωσης (restructring) προέρχονται από τα τμήματα που έδωσαν τα δάνεια.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την ερώτηση και η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια των άλλων παρευρισκομένων, που έδωσαν τη δική τους απάντηση.

Οι επίσημες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας στην ερώτηση ήταν πιο στρογγυλεμένες όπως μαθαίνουμε.

Κοινώς, ήταν του τύπου «ναι μεν αλλά».

Εχουμε προσλάβει κάτι ειδικούς από το εξωτερικό για να στελεχώσουν τα τμήματα restructuring, έχουμε φέρει κάποιους άλλους από άλλα τμήματα, αλλά βασικά τα στελέχη προέρχονται από τα τμήματα αδειοδοτήσεων, τόνισαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v