Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2017

Δυο λάτρεις του αμερικανικού football στο τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει, κοιτώντας την σωματοδομή τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Calamos, John Koudounis, και ο Matt Fairfield, συνιδρυτής και διευθύνων της ΕΧΙΝ, που απέκτησε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής αντί 718 εκατ. ευρώ, έπαιζαν μαζί American football (αυτό που μοιάζε σε μας σαν ράγκμπι) στα φοιτητικά τους χρόνια. Για την ακρίβεια έπαιζαν στη θέση του linesman στο Brown University. Μάλιστα, ο Koudounis είχε πάρει υποτροφίες για football.

Ο Koudounis, ο οποίος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mizuho Securities USA, θυγατρικής του ιαπωνικού ομίλου Mizuho Financial Group πριν αναλάβει την θέση του διευθύνοντα στη Calamos, υποστηρίζει την ομάδα των Chicago Bears. Ομως, δεν νομίζουμε ότι ο κ. Fairfield υποστηρίζει την ίδια ομάδα.

O Koudounis, ο Fairfield και ο Τάκης Κανελλόπουλος της Τιτάν ήταν φίλοι και συμφοιτητές στο Brown University αλλά ο τελευταίος προτιμούσε το ποδόσφαιρο.

Πάντως, παίζοντας football έμαθαν να παίζουν σκληρά και πετυχημένα αν κρίνουμε από την επαγγελματική πορεία τους. Το ίδιο καλούνται να αποδείξουν στην Εθνική Ασφαλιστική.

Η ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης έχει προοπτικές και υπολείπεται άλλων στην ΕΕ (παραγωγή προς το ΑΕΠ), τονίζουν. Ομως, το ίδιο επιχείρημα επικαλούνται στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας εδώ και χρόνια χωρίς αποτέλεσμα αφού δεν δίνονται φορολογικά κίνητρα. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v