Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2018

To τελευταίο ταγκό της κ. Νουί στην Αθήνα

Με καθυστέρηση μιας μέρας, λόγω Λετονίας, η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί  φτάνει ενδεχομένως απόψε στην Αθήνα για επαφές και συζητήσεις.

Πρόκειται για την ετήσια επίσκεψη που κάνει σε χώρες-μέλη της ευρωζώνης και ιδιαίτερα εκείνες των οποίων το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Επιπλέον, είναι μια ιδιαίτερη επίσκεψη, γιατί η κ. Νουί συνταξιοδοτείται το φθινόπωρο.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται. Η κ. Νουί, η οποία θα δώσει μια ομιλία σε οικονομικό συνέδριο τις επόμενες μέρες, έχει ήδη καταστήσει σαφείς τις θέσεις της για ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με στόχο την επιθετική μείωσή τους.

Αν η ιστορία επαναληφθεί, η κ. Νουί θα έχει έδρα το γραφείο που θα της παραχωρήσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), με τον διοικητή της οποίας έχει πολύ καλές σχέσεις.

Όμως, οι κακές γλώσσες από το εξωτερικό λένε πως δεν ήταν το ίδιο στις αρχές, υπό την έννοια ότι η κ. Νουί ήταν επιφυλακτική με τον κ. Στουρνάρα. Γιατί;

Οι ίδιες γλώσσες το αποδίδουν στον κ. Τόμσεν. Αλήθεια ή όχι, δεν το γνωρίζουμε. Όμως, δεν θα το αποκλείαμε κιόλας.

Πάντως, εκείνο που μετρά είναι τι ισχύει σήμερα. Η κ. Νουί φέρεται να έχει εκτιμήσει τη στάση της TτE και κατ’ επέκταση του διοικητή της σε διάφορα θέματα τραπεζικής εποπτείας με εγχώριες τράπεζες, που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v