Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2018

Tο ενδιαφέρον του Mr. JP Morgan για Ελλάδα

Αν η Ελλάδα ήταν σε επαφή και εκμεταλλευόταν (με την καλή έννοια) την εμπειρία, τις γνώσεις, τις διασυνδέσεις και τα χρήματα ανθρώπων στο εξωτερικό που έχουν ελληνική καταγωγή, η μοίρα της χώρας θα ήταν πιθανόν καλύτερη.

Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται.

Κι όμως υπάρχουν πολλοί έλληνες ή ελληνικής καταγωγής άτομα σε κάθε κλάδο σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν και θα ήθελαν να βοηθήσουν αν η χώρα παρουσίαζε συγκεκριμένα πρότζεκτς.

Είναι ίσως λίγο δύσκολο για ανθρώπους που είναι επικεντρωμένοι στον ελληνικό μικρόκοσμο να κατανοήσουν όλα αυτά και να καταστρώσουν κάποιο σχέδιο δράσης.

Ένα τέτοιο διακεκριμένο άτομο ελληνικής καταγωγής είναι, ως γνωστόν, ο Jamie Dimon (Παπαδημητρίου), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας. 

Ενας από τους ελάχιστους δισεκατομμυριούχους CEO τραπεζών και ίσως ο μοναδικός που απολύθηκε από το αφεντικό του, τον Sandy Weill της Citigroup, επειδή δεν προήγαγε την κόρη του τελευταίου.

Ο ίδιος, παρότι δεν μιλάει ελληνικά (για την ακρίβεια ξέρει λίγα), ρωτάει για την χώρα και ενδιαφέρεται να μάθει πώς τα πάει όταν βρίσκεται με ‘Ελληνες, κάτι που συνέβη το προηγούμενο διάστημα και γι’ αυτό το αναφέρουμε.

Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων σε τόσο υψηλές θέσεις έχει επίσης θετική επίδραση στον τρόπο που βλέπουν οι υπόλοιποι σε τέτοιους οργανισμούς βλέπουν τους ‘Ελληνες ή εκείνους με ελληνικό όνομα.

Όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια χώρα που δεν δίνει ούτε το δικαίωμα ψήφου στους ‘Ελληνες του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v