Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2019

Η Ν. Κορέα ξανάρχεται στην Ελλάδα

Ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας ξεπερνά τα 50 εκατ. και κάθε χρόνο κάπου 30 εκατ. άτομα ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όμως, μόλις 50 χιλιάδες εξ αυτών επισκέπτονται την Ελλάδα. Αντίθετα, μισό εκατομμύριο περίπου πάνε στην Κροατία.

Ο λόγος;

Μια δημοφιλής τηλεοπτική σειρά της Ν. Κορέας και άλλες χώρες της Ασίας, που τμήμα της γυρίστηκε στην Κροατία. Έτσι, οι Νοτιοκορεάτες έμαθαν για την Κροατία και άρχισαν να την επισκέπτονται. Η ίδια σειρά γύρισε επίσης κάποια επεισόδια στη Σαντορίνη, αλλά ήταν Ιανουάριος που όλα ήταν κλειστά και δεν είχε προφανώς την ίδια απήχηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως χιλιάδες Κορεάτες επισκέπτονται τη Ζάκυνθο κάθε χρόνο, γιατί μια τηλεοπτική εκπομπή της χώρας είχε κάνει γυρίσματα στο Ναυάγιο πριν από λίγα χρόνια. Όμως, υπάρχει μια νέα εξέλιξη, που ίσως δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή της.

Μια δημοφιλής δραματική σειρά της νοτιοκορεάτικης τηλεόρασης, που προβάλλεται επίσης σε άλλες χώρες της Ασίας, αποφάσισε να μεταφέρει τα γυρίσματα στην Ελλάδα από την Ιταλία, όπως σχεδίαζε αρχικά, μετά την ψήφιση του νόμου που επιστρέφει το 25% των δαπανών, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ν. Κορέας κ. S. Lim στην Ελλάδα.

Η σειρά προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο, οπότε τα αποτελέσματα της προβολής των εκπομπών θα φανούν στον ελληνικό τουρισμό από το 2020. Στόχος να ξεπερασθούν οι 80.000 τουρίστες τον χρόνο στην Ελλάδα, ώστε να δικαιολογήσουν οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές την απευθείας σύνδεση της Σεούλ με την Αθήνα. Η πτήση διαρκεί 11 ώρες περίπου.

Πάντως, οι νοτιοκορεάτικες αερογραμμές βάζουν απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις τσάρτερ, αλλά μόνο για τον μήνα Απρίλιο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v