Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2020

Οι τράπεζες, το lockdown και η τηλεργασία 

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως κι άλλες, ξορκίζουν το γενικό lockdown. Η εργασία εξ αποστάσεως είναι ένας τρόπος περιορισμού της διασποράς του ιού και αντιμετώπισης των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεών του.

Σε άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η online εργασία είναι κάτι συνηθισμένο για αρκετά επαγγέλματα. Δεν ισχύει το ίδιο στην Ελλάδα, που εισήχθη σε σημαντική κλίμακα με την πανδημία.

Πάντως, ο τραπεζικός κλάδος μοιάζει να έχει προσαρμοστεί στο νέο μοντέλο εργασίας τους μήνες που πέρασαν, από την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας. Οι τράπεζες αγόρασαν χιλιάδες laptop που έδωσαν στους υπαλλήλους τους για να δουλεύουν από το σπίτι. Είναι κάτι που άρεσε και στους τελευταίους απ’ όσο κατανοείται, αφού οι πιθανότητες έκθεσης στον ιό μειώνονται και οι ίδιοι έχουν περισσότερο χρόνο να κάνουν άλλα πράγματα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν υπάλληλοι που προβληματίζονται, γιατί βλέπουν την τηλεργασία ως δυνητική απειλή για τη δουλειά τους μεσοπρόθεσμα. Η τηλεργασία δείχνει ότι η ίδια δουλειά μπορεί να βγει από λιγότερο κόσμο, τονίζει ένας από τους προβληματισμένους.  

Αν ο προβληματισμός του είναι βάσιμος, δεν το γνωρίζουμε. Τυχόν εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ίσως έδινε απάντηση στο ερώτημα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v