Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2023

Πότε θα αναβαθμισθεί ο οίκος αξιολόγησης Scope από την ΕΚΤ

Στις 4 Αυγούστου αναμένεται η έκθεση του γερμανικού οίκου αξιολόγησης Scope για την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελλάδας και δεν είναι μυστικό ότι πολλοί, απο την κυβέρνηση μέχρι τις τράπεζες, ποντάρουν στο καλό σενάριο. Στην αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα. Σήμερα, η Scope έχει την Ελλάδα στο "ΒΒ+" με θετικές προοπτικές, δηλ. στον προθάλαμο της αναβάθμισης.

Όμως, η ΕΚΤ δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τη Scope στους οίκους των οποίων η αξιολόγηση μετράει. Τι θα συμβεί αν η Scope αναβαθμίσει την Ελλάδα, χωρίς η ίδια να έχει αναβαθμισθεί από την ΕΚΤ: «Θα είναι μισή νίκη αλλά σημαντική», τόνισε κυβερνητικό στέλεχος.

Τι συμβαίνει με την αναβάθμιση της Scope; Το μήνυμα των ιδίων είναι ότι έχουν κάνει όλες τις ενέργειες και αναμένουν να λάβουν το πράσινο φως από την ΕΚΤ, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Βρισκόμαστε ήδη στις 19 Ιουλίου και με δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών για το ευρωσύστημα, δύο είναι τα πιο πιθανά ενδεχόμενα, σύμφωνα με τους επαΐοντες. Η Scope θα λάβει το πράσινο φως μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή τον Σεπτέμβριο.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, αν και θα είναι καλύτερα να αναβαθμίσει την Ελλάδα έχοντας γίνει αποδεκτή από την ΕΚΤ νωρίτερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v