Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» Πειραιώς στην Top European λίστα

Στην λίστα του The Banker με τις τράπεζες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση Tier I φιγουράρει η Τράπεζα Πειραιώς. Οι κορυφαίες, οι ελληνικές συμμετοχές στη λίστα και η πορεία τους σε σχέση με πέρσι.

  • της Melissa Hancock
«Άλμα» Πειραιώς στην Top European λίστα

Τη συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε δύο Top 10, αλλά και μικρές αυξομοιώσεις στην κατάταξη των άλλων ιδρυμάτων περιλαμβάνει η λίστα του The Banker με τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές τράπεζες της χρονιάς.

Αναλυτικότερα η Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης με τις τράπεζες που εμφάνισαν αύξηση στο Tier I με 5,299 δισ. ευρώ και ποσοστό μεταβολής 57,34%, κατηγορία στην οποία πρώτευσε η Ισπανική Banco de Valencia (ποσοστό αύξησης 474,74%). Στον αντίποδα, στη λίστα με την μεγαλύτερη κάμψη Tier I και στην 2η θέση βρέθηκε η Τράπεζα Αττικής.

Στη γενική κατάταξη, που γίνεται με απόλυτους αριθμούς Tier I, πρώτη ελληνική εμφάνιση είναι αυτή της Εθνικής στην 52η θέση- ελαφρώς χαμηλότερα από την 54η , όπου είχε βρεθεί στο αντίστοιχο περσινό διάστημα πέρσι.

Ακολουθεί στην 55η θέση η Eurobank, ενώ η Πειραιώς εμφανίζεται στην 58η θέση πανευρωπαϊκά έναντι της 72ης στην αντίστοιχη περσινή λίστα.

Στην 62η από 61η θέση εμφανίζεται η Alpha Bank και στην 220 από 215η η Παγκρήτια Συνεργατική Τράπεζα.

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει για μια ακόμη χρονιά η HSBC, στη δεύτερη η BNP Paribas, στην τρίτη η RBS, στην τέταρτη η Credit Agricole και στην πέμπτη η Banco Santander. Στην πρώτη πεντάδα δεν υπάρχουν μεταβολές.

Όπως αναφέρει στο συνοδευτικό της σημείωμα η έκδοση του The Banker, οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να κυριαρχούν. «Ωστόσο», επισημαίνεται, υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο για πανηγυρισμούς, αφού αρκετά ιδρύματα καταγράφουν ζημιές και παλεύουν με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v