Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτιά για το Private Banking της Eurobank

Σημαντική διάκριση για το τμήμα Private Banking της Eurobank από το κλαδικό περιοδικό The Banker. Οι νέες υπηρεσίες και τα σχέδια της τράπεζας για θεματικά funds και επιλεκτικές υπηρεσίες asset management. Οι ευκαιρίες.

Πρωτιά για το Private Banking της Eurobank
Το περιοδικό Banker ανακήρυξε το τμήμα Private Banking της Eurobank ως το καλύτερο ελληνικό τμήμα της χρονιάς.

Όπως αναφέρει το έγκριτο περιοδικό, «η εγχώρια και η παγκόσμια κρίση στοίχισαν πολύ στις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες είδαν τα συνολικά στοιχεία ενεργητικού τους να μειώνονται στο μισό, έως τα 10 δισ. ευρώ, έναντι της κορυφαίας στιγμής τους, έξι χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τη Eurobank. Το βασικό θέμα για τέσσερις μεγάλες τράπεζες που επιβιώνουν είναι να βρουν στρατηγικές ώστε να προσελκύσουν ξανά τα κεφάλαια των ιδιωτών επενδυτών που αποσύρθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και νέο χρήμα.

Για να ανταποκριθεί στην πρόκληση, τα προηγούμενα χρόνια η Eurobank ξεκίνησε τη λειτουργία μιας νέας πλατφόρμας wealth management που της επέτρεψε να βελτιώσει και να απλοποιήσει την ενημέρωση των πελατών, όπως και να διαχειρίζεται και να παρακολουθεί τους λογαριασμούς πιο αποτελεσματικά.

Την ίδια στιγμή, νέες υπηρεσίες, όπως το λεγόμενο systematic ή mechanic trading, και η συνένωση λογαριασμών ενδυνάμωσαν την προσφορά σε ό,τι αφορά τη συμβουλευτική. Με περισσότερα από 1.300 προσφερόμενα κεφάλαια, η Eurobank ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος διαθέτης funds στην Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερο χρήμα επενδυτών και να αυξήσει το ποσοστό των αμοιβαίων κεφαλαίων ως ποσοστό του συνολικού πελατειακού της ενεργητικού, η Eurobank σχεδιάζει ακόμη να ξεκινήσει τη λειτουργία εξειδικευμένων θεματικών funds (για private equity, ναυτιλία, systematic trading, real estate) για ξεχωριστούς πελάτες. Σχεδιάζει ακόμη να αναπτύξει συνέργειες με τα διεθνή γραφεία της στο Λουξεμβούργο, καθώς και να ξεκινήσει 'περίπλοκες αλλά εύκολες στη διανομή' επιλεκτικές υπηρεσίες asset management για μικρομεσαία χαρτοφυλάκια.

'Η πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση άφησε πίσω της ένα ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό με περιεχόμενο ισοδύναμο των μετρητών στο μέσο χαρτοφυλάκιο πελατών, ως αποτέλεσμα συστημικών φόβων και μεταβλητότητας της εγχώριας αγοράς', λέει ο Αλέξανδρος Τσουρινάκης, επικεφαλής του Private Banking της Eurobank.

Ωστόσο, η μεγάλη συσσώρευση στον κλάδο δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για απόκτηση νέων πελατών και private bankers, ενώ όλη η χώρα περιμένει να δεχθεί ώθηση από τις αυξανόμενες ροές χρημάτων που επιστρέφουν στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι διάφορες διεθνείς τράπεζες, όπως η EFG International και η Credit Suisse έστησαν γραφεία στην Αθήνα επιχειρώντας να επωφεληθούν από την τάση.

'Η βασική ευκαιρία στην εγχώρια αγορά είναι η απόκτηση νέου μεριδίου λόγω της ριζικής αναδιάρθρωσης του τοπίου στον εντός συνόρων ανταγωνισμό', λέει ο κ. Τσουρινάκης.

Στο 2013 τα στοιχεία ενεργητικού του private banking της Eurobank μειώθηκαν κατά περίπου 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα 6,4 δισ. ευρώ, αλλά το καθαρό νέο χρήμα αυξήθηκε κατά 25% από το 2012. Ακόμη, σημαντικά αυξήθηκαν τα λειτουργικά έσοδα και τα κέρδη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v