Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφαία ελληνική τράπεζα για το 2014 η Alpha

Η Alpha Bank αναδείχθηκε «ελληνική τράπεζα της χρονιάς» για το 2014 από το περιοδικό The Banker. Θέλουμε άνω του μέσου όρου αποδόσεις για τους μετόχους μας λέει ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μαντζούνης.

Κορυφαία ελληνική τράπεζα για το 2014 η Alpha

Για το The Banker η Alpha Bank είναι η ελληνική τράπεζα της χρονιάς για το 2014. Το ίδρυμα αυτό, λέει το έγκυρο περιοδικό, είχε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 2,9 δισ. ευρώ το 2013 έναντι ζημιών 1,1 δισ. το 2012, ενώ τα στοιχεία ενεργητικού αυξήθηκαν επίσης κατά 26,5%.

Η Alpha Bank απέκτησε και ενσωμάτωσε την πλήρως κεφαλαιοποιημένη Εμπορική το 2013, συγχωνεύοντας 82 υποκαταστήματα το 2013 και άλλα 24 τους πρώτους δύο μήνες του 2014 και επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση 54 εκατ. ευρώ από συνέργειες, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο.

«Ακολουθώντας την αρχική επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση το 2013 και την επόμενη αύξηση κεφαλαίου τους πρώτους μήνες του 2014, η κεφαλαιακή βάση της Alpha Bank ενδυναμώθηκε περαιτέρω, διευκολύνοντας την πλήρη αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών που είχε στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο», λέει ο Δημήτρης Μαντζούνης, CEO της τράπεζας.

«Εντός ενός βελτιούμενου οικονομικού περιβάλλοντος η ανώτερη επίδοσή μας ξεκάθαρα βάζει την Alpha Bank ως διακριθείσα ελληνική τράπεζα για την καλύτερη κεφαλαιακή βάση και καταδεικνύει τη δυνατότητά μας να γίνουμε πόλος κλειδί στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Τον Ιούνιο του 2014 η Alpha Bank εξαγόρασε επίσης το τμήμα λιανικής της Citibank, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Diners Club. Οι δραστηριότητες που αποκτήθηκαν περιελάμβαναν το Wealth Management της Citi με περίπου 2,1 δισ. ευρώ υπό διαχείριση, καθαρά δάνεια 400 εκατ. ευρώ καθώς και ένα δίκτυο λιανικής 20 υποκαταστημάτων που εξυπηρετούσε 480.000 πελάτες.

«Η πρόσφατη απόκτηση των λιανικών δραστηριοτήτων της Citi ενδυναμώνει το status της Alpha Bank ως ενός ηγετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα και ολοκληρώνει την προσφορά προς την ευκατάστατη πελατειακή μας βάση», λέει ο κ. Μαντζούνης.

«Στα επόμενα τρίμηνα θα εστιάσουμε στην επίτευξη των στόχων αναδιάρθρωσης και αποκατάστασης της κερδοφορίας του ομίλου, σκοπεύοντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση», τονίζει.

«Η στρατηγική μας στοχεύει σε άνω του μέσου όρου αποδόσεις για τους μετόχους μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v