Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Eurobank Ergasias

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Eurobank Ergasias

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Eurobank Ergasias
Η Eurobank δημιούργησε έναν πλήρη τόπο στο Internet, από όπου μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει πληθώρα συναλλαγών, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στο χρηματιστήριο με αγοραπωλησίες on-line.

Είναι η μοναδική εταιρεία που δεν υποχρεώνει τον πελάτη να επισκεφθεί κάποιο υποκατάστημα για να υποβάλει τη σχετική αίτηση και να υπογράψει τα απαραίτητα χαρτιά. Όλα γίνονται από το σπίτι και από το Internet, δηλώνοντας την ώρα και την ημέρα που θέλει ο πελάτης να παραλάβει τους μυστικούς κωδικούς.

Η Eurobank χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο από τις άλλες τράπεζες όσον αφορά στους κωδικούς πρόσβασης και στις συναλλαγές. Ο χρήστης θα πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό της κάρτας την οποία έχει συνδέσει με τους λογαριασμούς και όχι κάποιον κωδικό πρόσβασης. Για την πρόσβαση στο e-banking ακολουθεί ”3 βήματα”.

ΒΗΜΑ 1. Συμπλήρωση Αίτησης Πρόσβασης: Ο πελάτης συμπληρώνει την Αίτηση Εγγραφής στην υπηρεσία την οποία μπορεί να την προμηθευτεί από οποιοδήποτε κατάστημα EFG Eurobank Ergasias ή να τη συμπληρώσει απευθείας από το site.

ΒΗΜΑ 2. Αποστολή Κωδικών & Συμβολαίων: Μόλις η αίτηση γίνει δεκτή, η EFG Eurobank Ergasias εκδίδει κωδικούς πρόσβασης για τις Online Υπηρεσίες και τα απαραίτητα νομικά έγγραφα, τα οποία αποστέλλει με courier εντός 24 ωρών στη διεύθυνση που επιθυμεί ο πελάτης:

Κωδικός Internet / Password: Την πρώτη φορά που επισκέπτεται τις ασφαλείς σελίδες του eurobank.gr, στο πεδίο Κωδικός Πρόσβασης, πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό Password ακριβώς όπως τον έχει αποστείλει η EFG Eurobank Ergasias.

Για λόγους ασφαλείας, την πρώτη φορά που θα συνδεθεί, θα ζητηθεί αυτόματα από το σύστημα να αλλάξει τον κωδικό με κάποιον της επιλογής του. Ο νέος κωδικός πρέπει να αποτελείται από 6 λατινικούς χαρακτήρες, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι σύμβολο ή αριθμός.

Κωδικός Certificate: Ο δεύτερος κωδικός που αναγράφεται ως Certificate, αναφέρεται στο ψηφιακό πιστοποιητικό που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση οποιασδήποτε συναλλαγής μέσα από το e-banking.

Την πρώτη φορά που ο πελάτης θα μπει στη σελίδα του e-Banking θα του ζητηθεί αυτόματα από το σύστημα ο κωδικός για το ψηφιακό πιστοποιητικό. Από την στιγμή που θα εισάγει τον κωδικό Certificate, ο υπολογιστής του καταγράφεται ως ο μόνος από τον οποίο επιτρέπονται οι συναλλαγές.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει το πιστοποιητικό σε δύο μόνο υπολογιστές. Μπορεί να ακυρώσει το πιστοποιητικό από την ενότητα ”Διαχείριση Πιστοποιητικών” και να το εγκαταστήσει σε ένα άλλο υπολογιστή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν μόνο δύο υπολογιστές με εγκατεστημένο πιστοποιητικό. Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο την πρώτη φορά της σύνδεσης.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι το μέσο που παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να υπογράφει ψηφιακά όλες τις συναλλαγές που υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία.

Ο συνδυασμός αριθμού κάρτας και κωδικού πρόσβασης (Password) και υπολογιστή με το ψηφιακό πιστοποιητικό επιτρέπει στον πελάτη να χρησιμοποιήσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η έλλειψη ψηφιακού πιστοποιητικού δεν επιτρέπει την εκτέλεση οποιασδήποτε συναλλαγής. Για την εξυπηρέτησή του πελάτη, ο courier θα περιμένει να διαβάσει και να υπογράψει την αίτηση πρόσβασης για να την επιστρέψει άμεσα στην Τράπεζα ή εναλλακτικά μπορεί ο πελάτης να τη στείλει εντός δύο εβδομάδων με τον ειδικό απαντητικό φάκελο.

BHMA 3. Ενεργοποίηση Κωδικών: Η ενεργοποίηση των κωδικών για το e-Banking, πραγματοποιείται άμεσα με ένα απλό τηλεφώνημα στο EuroPhone Banking στο 1144 με την προϋπόθεση ότι η τράπεζα έχει παραλάβει υπογεγραμμένη την αίτηση πρόσβασης στην υπηρεσία.

Εάν ο πελάτης εισαγάγει τρεις συνεχόμενες φορές λανθασμένα τον κωδικό του σε μία ημέρα ή εννέα φορές σε μια εβδομάδα, τότε η πρόσβασή του στο e-Banking θα φραγεί αυτόματα. Για απεμπλοκή θα πρέπει είτε να επικοινωνήσει με το EuroPhone Banking στο τηλέφωνο 1144 είτε να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της Eurobank.

Οι συναλλαγές του e-banking που προσφέρει η Eurobank χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τους λογαριασμούς, το χαρτοφυλάκιο και το Χ.Α. Μέσα από την επιλογή των λογαριασμών ο πελάτης μπορεί να βλέπει το υπόλοιπο και την ανάλυση των λογαριασμών, να μεταφέρει χρήματα μεταξύ των προσωπικών του λογαριασμών που έχει συνδέσει με την κάρτα του, να μεταφέρει χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων και να πληρώνει τις πιστωτικές του κάρτες.

Από την επιλογή ”Το χαρτοφυλάκιό μου” έχει τη δυνατότητα να αγοράζει και να πουλάει μετοχές σε πραγματικό χρόνο, και μάλιστα χωρίς προμήθεια, και να ενημερώνει για το χαρτοφυλάκιό του. Στην επιλογή ΧΑ έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί εικονικά χαρτοφυλάκια, όπου μπορεί να δοκιμάζει εναλλακτικά σενάρια και να παρακολουθεί τις τιμές των μετοχών με χρονική διαφορά δέκα λεπτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v