Γ. Μυλωνάς: ”Φούσκες και σλόγκαν”

Γ. Μυλωνάς: ”Φούσκες και σλόγκαν”

Γ. Μυλωνάς: ”Φούσκες και σλόγκαν”
του Γιώργου Μυλωνά *

Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ δυσαρεστημένος για ό,τι έγινε από την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Τα ελάχιστα μικρά έργα που κατάφεραν να υλοποιηθούν τελικά, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην κατασκευή τους απαξιώθηκαν.

Οι κατά καιρούς εξαγγελίες για τη Θεσσαλονίκη, ως κέντρο και μητρόπολη των Βαλκανίων, είναι ”φούσκες” και σλόγκαν. Τίποτε δεν έχει προχωρήσει. Οι βασικές υποδομές δεν ξεκίνησαν καν.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε ούτε στα μεγάλα γεγονότα και στις εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη, για την οποία ουδέποτε επιδείχθηκε βαρύτητα για να αναπτυχθεί περισσότερο. Και δεν εννοώ μόνον το εσωτερικό αλλά και τα Βαλκάνια.

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Το θέμα για μένα είναι ότι γίνονται όλα με μεγάλη καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά να αναφέρω το μετρό. Ήταν λάθος που μετρήθηκε η αποδοτικότητα του έργου και όχι η ωφελιμότητά του για την πόλη.

Εγώ ως επιχειρηματίας κάνω πράγματα που μπορεί να μην έχουν κέρδος, αλλά είναι απαραίτητα για το κοινωνικό σύνολο. Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί πολύ περισσότερο με αυτή τη λογική. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

Η όποια κυβέρνηση εκλεγεί πρέπει να επενδύσει στην πόλη με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, να διατεθούν κονδύλια, και κυρίως να υπάρξουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τα έργα.

Η EXPO μπορεί να αναδειχθεί σε πάρα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς για την πόλη και χρειάζεται να δραστηριοποιηθεί όλη η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής για να δώσει πνοή σ’ αυτό το σχέδιο.

Όσο για τα Βαλκάνια, απαιτούνται πολιτικές ενέργειες αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις αγορές.

* Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v